Det er all grunn for å se til Haram når nye Ålesund skal bli best på næringspolitikk. Kommunens oppgave er å være en god tilrettelegger for næringslivet og bygge lokalsamfunn som det er attraktivt å bo i.

Haram fikk denne uka prisen som den beste småkommunen i landet på å tilrettelegge for næringslivet. Kommunen har en lang tradisjon med en nært samspill mellom kommunen, skoleverket og næringslivet. Dette er en modell det er all grunn til å videreføre også i nye Ålesund kommune.

Han mener de som skal jobbe med næringsliv i kommunen må ha en friere rolle enn andre saksbehandlere. De må ikke være for tett på forvaltningsdelen i kommunen, mener Langøy. Det er en modell det er grunn til å advare mot.

En moderne næringskommune er en kommune som evner veie ulike interesser opp mot hverandre. Det være seg hensynet til næringslivet, hensynet til miljø og hensynet til god byutvikling, også når de kommer i konflikt med hverandre.

Da er en avhengig av en uavhengig kommuneadministrasjon som kan bistå politikerne til å ta de riktige beslutningene. En god næringskommune er en kommune som er en pådriver til å utvikle næringslivet i kommunene. Det betyr ikke at den skal si ja til alt næringslivet ber om.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!