Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre ser ikke ut til å klare og løfte Arbeiderpartiet ut av den hengemyra partiet har satt seg fast i.

Flere målinger i januar ga Ap-ledelsen et lite håp om at den verste nedturen kunne være over. Et gjennomsnitt av meningsmålingene ga partiet en oppslutning på 19,1 prosent ifølge nettstedet Pollofpolls. En svak oppgang sammenlignet med snittet for november og desember.

Men i en fersk meningsmåling fra TV2 faller Ap igjen tilbake og ser 16-tallet i oppslutning.

Det skjer samtidig som at kampen om strømprisen spisser seg til internt.

Kravene om at regjeringen tar i bruk sterkere virkemiddel for å få ned prisene blir stadig mer høylytte.

Nå blir Støre utfordret både fra Aps eget energiutvalg og fra Trond Giske i rollen som leder av lokallaget Nidaros i Trondheim.

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun har ledet energiutvalget. Beskjeden fra henne er tydelig. Strømprisene må ned, og det må skje raskt.

På årsmøtet i Nidaros sosialdemokratiske forum, Aps suverent raskest voksende lokallag, var også strømprisen et av hovedtemaene.

Trond Giskes nye maktbase er et voksende problem fra Støre. Og mye av kritikken fra Giske dreier seg om hvordan ta kontroll over strømmarkedet og få ned prisene.

Det er bare tre måneder til Arbeiderpartiets landsmøte. I den situasjonene partiet er i må den sittende ledelsen nærmest for enhver pris unngå at det blir et landsmøte preget av intern strid.

Det vil være helt ødeleggende for et fra før skadeskutt parti.

Prisen på strøm er den enkeltsaken som skaper de største problemene for Støre. Hans gjentatte forsikringer om at den vedtatte strømstøtten er den beste i Europa, synes ikke å imponere særlig mange. Heller ikke i hans eget parti.

Derfor må Støre evne å gi partiet en klar beskjed om at regjeringen er villig til å ta i bruk langt sterkere grep for å få kontroll med strømmarkedet.

Det holder ikke lenger å vise til krigen i Ukraina og løfter om satsing på havvind som ligger minst et tiår fram i tid.

Støres posisjon som partileder er neppe truet under det ventede landsmøtet. Rollen som statsminister beskytter han mot det.

Men han må vise at han er den rette personen til å få Ap ut av de problemene som meningsmålingene viser at de står i.

Mye tyder på at stadig flere i partiet er i tvil om akkurat det.