På sidelinjen av et møte i fylkeskommunens regi i Molde i 2017 spurte jeg fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik om det ikke var mulig å få samla en gruppe lokale investorer til å finansiere den nye Sørsideskolen i Ålesund, for å så leie den ut igjen til Møre og Romsdal fylke.

Bakgrunnen for spørsmålet mitt var enkelt og greit at jeg var lei, som mange andre, usikkerheten rundt denne viktige saka for byen vår.

Nå nevnte jeg dette uformelt for noen eventuelle mulige investorer i Ålesund også, og fikk for så vidt et positiv svar der. Men igjen, med kommentaren om det kom et konkret forslag, så ville en gjerne vurdere det.

Tanken min var rett og slett å få stablet på beina et konsortium, som kan finansiere en ny skole på Sørsiden, for så å leie den tilbake til fylkeskommunen over en lengre periode. For hvorfor skal man eie en skolebygning, når det ofte kan bli både billigere og bedre å leie den?

Det er heller ingen grunn til at nye Ålesund kommune ikke skulle vurdere den samme finansieringsløsningen for enkelte av sine bygg.

Skal man få realisert en slik løsning, er vegen videre nå at fylkeskommunen utarbeider et prospekt over dette prosjektet og utlyser en anbudskonkurranse.

Så får vi se hva som lønner seg mest, å eie eller leie?

Pål Aarsæther (H)

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.