Aud Farstad hadde et innlegg i Sunnmørsposten, 3. september. Til det har jeg egentlig bare å si: «I alle dager, Farstad».

For det første angriper hun transpersoner, som utgjør rundt 0,03% av befolkningen. Med klare ord angriper hun en bitte liten minoritet. Denne lille minoriteten er altså en trussel mot kvinners hardt opparbeidede rettigheter, ifølge Farstad. Sitat fra Farstad: «Transideologien er ei manne-rørsle som trakasserer kvinner, trugar oss med valdtekt og drap og får oss oppsagde frå arbeidsplassane våre». I alle dager! Jeg kan garantere at Aud Farstad aldri ville blitt voldtatt av en transperson. Om hun blir oppsagt vil det nok være en annen grunn enn at hun misliker transpersoner.

Jeg anbefaler Farstad å gå på YouTube og søke etter Bögarnas Fel. Vi fikk til og med skylden for Katarina-flommen i New Orleans. Det er ikke transpersoner som river ned samfunnet. Da må hun heller se seg rundt i den heteronormative delen av samfunnet. Hvem som voldtar, skyter og dreper.

Aud Farstad påberoper seg rollen som kvinnesaksforkjemper. Sine medsøstre har hun liten kunnskap om. 57% av transpersoner som har endret juridisk kjønn, er født som jenter, mens 43% er gutter (Kilde PKI). Altså ingen manneting.

Det er underlig at en kvinnesakskvinne undergraver sitt eget kjønns identitet og sak ved å bruke Stockholmsyndromet som argument og setter det i sammenheng med transpersoner. Det er rett og slett ufint. For de som ikke husker gisseldramaet i Stockholm. Stockholmsyndromet gjaldt at en bankraner tok bankansatte som gisler. Etter flere dager fikk gislene empati for ranerne og antipati mot politiet, som forsøkte å få dem fri. Det som undrer mest er at Sunnmørsposten tar inn slike hatefulle innlegg. Det påkaller også «I alle dager?».