Jeg har tidligere observert fra flere innlegg i Sunnmørsposten at transpersoner og LHBTQ+ personer blir omtalt som en ideologi. Det er rett og slett en fornærmelse og kan skade medmennesker.

Ideologi er i Wikipedia definert som; «Ideologi kan forstås som et tankesett tuftet på politiske, filosofiske eller religiøse idéer om hvordan verden og samfunnet bør forstås og innrettes».

Når Sunnmørsposten som informasjonsmedium også innfører ideologibegrepet, viser de liten forståelse for hva unge mennesker går gjennom i sin oppvekst. Avisen har heller ikke satt seg inn i prosentandelen av LHBTQ+ mennesker som tar sitt eget liv i unge år. Undersøkelser viser at litt over 20 prosent har avsluttet livet sitt, på verdensbasis. Når da Sunnmørsposten bruker ideologi som begrep, bidrar avisen til å skade mennesker og som jeg har sagt før i avisen: Å nøre oppunder hat.

At noen er homofile eller transpersoner er tidligere forsket på ut fra medisinske spørsmål. Noen har ment at hjernen er skrudd feil vei, andre prøver med feil hormonvekst. Ingen har lyktes med det. Charles Darwin konkluderte med at det er bra at rundt 10 % er LHBTQ+ personer, for å ivareta menneskeheten og ikke la jorda bli overbefolket. Det vi vet er at vi har visst siden vi var små barn, at vi var annerledes. Men det er bygget på følelser og kjærlighet. Ikke hat.

Vær så snill, Sunnmørsposten, ikke kall oss for en ideologi.