Fredag 10. januar 2023 får sjefen for Tafjord Kraft slippe til med nesten en hel side, som ikke kan betraktes som annet en et propaganda innlegg for høyere strøm priser, og med ødeleggelse av norsk natur, med vind kraft, som har en kost pris på ca. kr 3,5 pr. kWh.

Vi må belage os på høyere priser, fordi industrien vil trenge mer strøm, sier han.

Her er en logisk feil; med høyere strømpriser vil industrien bli nedlagt og det vil bli et stort overskudd på kraft som kan selges med fortjeneste til utlandet.

Så forteller han at utenlandskablene skal redde oss når vi trenger mer strøm. Det disse kablene har ført til er import av høye priser, som er satt på en spekulasjonsbørs. Så sier han at svenskene skal berge os nok en gan; maken til usaklighet, for de kjøper fra Norge.

Lager vi et system som kun tillater at direkte overskudd (når magasinene renner over) eksporteres og vi setter en fast pris på 30 – 35 øre pr. kWh. Så vill vi ha det som plommen i egget i lang tid fremover. For om 20 -30 år vil de nye 4. og 5.-generasjons atomkraftverk gjøre seg gjeldende.

Dessuten er det ikke noe problem for Norge å ha et par gasskraftverk stående i beredskap.

Kjøp og salg mellom distriktene har vert gjort i over 50 år, uten problemer, Det er noe som heter at som man reder, så ligger man.

Når vi sløser med strømmen på den måten som vi har sett gjennom de siste 23 årene, så er det fult mulig å skape et kunstig underskudd. Dette er vi i full gang med etter en rekke sinn syke politiske vedtak i Stortinget. Bare tenk på elektrifiseringen av oljeplattformene som krever mer strøm en hele Oslo.

Og mer galskap er på gang.

Vi har alle disse batteri drevne tingene som biler og båter, som trekker unødvendig strøm fra nettet. Men for å skape enda mer forbruk så foreslår Tafjord sjefen enda mer bruk av batterier.

Nei, dette er et innlegg for å rettferdig gjøre de høye prisene som gjør kraftprodusentene til pengemaskiner, og befolkningen til gjeldsslaver.

Slik systemet er blitt, har strømprodusentene og nettselskapene monopol, og den norske befolkning og næringsliv er blitt gisler, og så kaller dem det markedsliberalisme.

Det er en hårreisende innstilling ovenfor resten av samfunnet som her legges for dagen. Viss dette fortsetter vil all industri i Norge «være en saga blott», og der vil kun være igjen en liten gruppe av rike e-verk sjefer. Det vil ikke være behov for den norske befolkningen, som klynger seg i køer foran NAV kontorene.

De vestlige nasjonene har satt i gang et klimahysteri som bygger på beviselig løgn. Og de østlige nasjoner, vet at dette er løgn, for de kan sin fysikk og naturvitenskap. Derfor bryr de seg ikke med dette hykleriet, som har ført vesten inn i selvdestruksjon.

Kull fyrt elektrisitet koster ikke mer en ca. 50 øre pr. kWh. Og dette skal vi konkurrere mot. Saken er innlysende, vi kan ikke vinne.