Er vi homofile politikere eller mennesker med et følelsesliv? Flere avisinnlegg omtaler oss som en ideologi og at vi utsetter andre for politisk propaganda. Det er riktig at regnbueflagget vaier i disse dager på barnehager og skoler. Men tar barn skade av å lære om at vi mennesker er forskjellig og har ulike måter å leve på?

Regnbueflagget symboliserer det mangfoldet vi ser rundt oss, kjærligheten til hverandre og at vi skal ta vare på hverandre.

Uttrykket «Ut av skapet» kom etter at transpersoner og dragartister barrikaderte seg inne i en bar i New York, Stonewall Inn. I 1969. President Obama utropte baren som et nasjonalt minne da han var president.

Flere undersøkelser om det å komme ut er publisert i anerkjente tidsskrifter. De fleste beskriver at komme ut fasen starter i 8 års alderen. Da merker man bare at noe er annerledes, men forstår ikke hva det er. Det kalles ofte for «før komme ut fasen».

Mange innlegg fokuserer på seksualitet. Det er riktig at vi er seksuelle vesener, som heteroseksuelle. Men det er ikke bare det som står i hodet på oss. Vi går i fjellet som andre, vi trener, vi har det hyggelig sammen rundt middagsbordet.

Komme ut fasen kommer vanligvis ut i tenårene. Noen er det vi kaller for Late Bloomers og kommer ikke ut før i førtiårene. Min lille forskning viste at kvinner kom litt senere ut enn menn.

At vi går i tog hvert år, er for å vise oss fram og fortelle at vi er helt vanlige og har som alle andre både muligheter og rettigheter. Ja, vi har vår måte å vise oss fram på. Vi skruller, synger og danser, mer eller mindre påkledt. Tenk så kjedelig alt vil være hvis alle oppførte seg likedan.

I skrivende stund ligger en venn på sykehus, skutt i hodet. Statsministeren selv besøkte han. Nå vet hele det palestinske og arabiske samfunnet at han var på London. Det er da en sier å komme ut med brask og bram.

Men si ikke at vi er en ideologi og driver politisk propaganda. Vi er mennesker.

Ei skrev: Vi er rompiser og flatbankere, men vi skal dø dansende.