Når en leser tilsvaret fra Henriette Bryn AP, i forhold til de påstandene som kommer fra Hans Kjetil Knutsen, Tverrpolitisk liste for Ålesund, om kostnadene på Sanitetshjemmet, så er det en avsporing fra hovedproblemet. Bakteppet for at saken kommer opp er; Ferdigbehandlede pasienter som ligger på sjukehuset. Ålesund kommune bruker trolig mellom 8–10 millioner årlig i gebyr til sjukehuset, fordi at de ikke har kapasitet til å klare sine forpliktelser til å ta tilbake ferdigbehandlede pasienter som ligger på sjukehuset. Strengt tatt er det dette Arbeiderpartiet burde være opptatt av, mer enn å ta rotta på en politikerkollega.

Ålesund kommune kan ikke som vertskommune for det største sjukehuset i Møre og Romsdal sitte rolig i båten for denne utfordringen som Helse Møre og Romsdal har i forhold til ferdigbehandlede pasienter. Med dette ansvaret blir også Ålesund kommune følgelig medansvarlig for at pasientene som skal på sjukehuset får nødvendig behandling.

Sjukehuset er innrettet for å gi adekvat spesialistbehandling, derfor blir det ikke en best mulig opplevelse for de pasientene som er ferdigbehandlet, å bli liggende på sjukehuset. De hadde hatt det langt bedre om de kom under kommunalt tilsyn slik som er det normale i bruker- og pasientforløpet.

Dette burde Henriette Bryn og de som sitter med flertallet i kommunestyret være mer opptatt av, i stedet for å bruke energien på om folk tar feil om en prisfastsetting på et leieobjekt som Sanitetshjemmet. Kostnadene og forpliktelsene til Ålesund kommune, ved å ha ferdigbehandlede pasienter innlagt på sjukehuset, blir ikke nevnt med et ord.

Er Helse og Omsorg i Ålesund kommune i dyp krise?

Hovedpoenget som Hans Kjetil Knutsen fra Tverrpolitisk liste for Ålesund tar opp, er mangelen på tilbudsplasser for å ivareta det ansvaret som Ålesund kommune har for pasienter som er ferdigbehandlet fra sjukehuset. Ålesund Arbeiderparti har sittet ved roret i Ålesund i over 7 år og har ikke klart å løse dette åpenbare problemet som kommunen har, for å ta sin del av ansvaret for denne gruppen pasienter. Ut ifra de tilbakemeldinger fra brukere og pårørende-fortellinger i media, samt at folk må flytte ifra kommunen for å få tilfredsstillende omsorgshjelp, kan en slå fast at helse og omsorg er i dyp krise i kommunen. Dette rammer også de tilsette som jobber i kommunen, som strekker strikken til det maksimale. Har Ålesund kommune et rekrutteringsproblem, blir det slett ikke bedre med den holdningen som Henriette Bryn bærer til torgs i sin ytring. Jeg tror likevel at vi trenger en ny retning med et nytt lag i kommunestyret som kan ta behovet til brukerne på alvor. De som styrer i dag i Ålesund kommune, har utspilt sin rolle og bør få avløsning ved neste korsvei, som er lokalvalget til høsten.