Jeg var innom TVen her om kvelden og programmet «Festivalsommer» der bl.a. Ballongvisa ble fremført. Ei vakker og underfundig vise som minner oss om at jordkloden er et felleseie, ikke bare for de rike og mektige, og som kan herjes med som det passer seg.

Tankene går da videre til våre politikere og den kurs de legger opp til for at vi skal være i verdensklasse i «det grønne skiftet». Det er bare utrolig å være vitne til utsagn fra voksne folk som er hinsides virkeligheten og som har to mål for øyet, nemlig flere arbeidsplasser samt økonomisk vekst.

Hvor blir det av balansen i regnskapet?

Er media også blendet av disse folkevalgte oraklene som ikke er i stand til å formidle helheten til velgerne sine?

Vi har over flere år blitt tutet ørene fulle om viktigheten av å elektrifisere alt som bruker fossil energi, bl.a. biler, fartøyer og oljevirksomheten til havs. Så vidt jeg vet, har vi til dags dato ikke utviklet batterier som produserer strøm.

De må tvert imot fores med mer strøm enn de leverer, og skal dette monne i forhold til Co2-utslipp, må strømmen komme fra ren og fornybar energi.

Vindmøller til havs, javel, langt opp og fram, og hva skal vi bruke til strøm i mellomtiden? Kullkraft fra kontinentet? Skulle også likt å se regnestykket over strømpris samt Co2-gevinst.

Så vidt jeg vet, har vi til dags dato ikke utviklet batterier som produserer strøm

Flere drifts- og vedlikeholdsfartøyer er allerede kontrahert og inngår i totalpris og Co2 utslipp. Tonnevis av mikroplast fra vindmøllene som dumpes midt i våre gyteområder går også inn i totalregnskapet.

I Kina, som står for godt over 50% av verdens kullforbruk, fortsetter økningen, og jeg minner om at hele verdens befolkning puster i samme atmosfære.

Det er vel i store trekk det dette dreier seg om; unngå overoppheting av jordkloden? For all del, jeg unner Oslos og Bergens befolkning å puste i ren luft, men vi må ta innover oss at dette er et globalt problem.

Jeg er klar over at politikerne våre kjemper i motbakke for tiden, men likevel, de er avhengige av folks tillit.

Da nytter det ikke å fortsette med amerikanernes oppskrift på soppdyrking, også kalt the mushroom effect: «Keep`em in the dark and give`em bullshit».