Når skal vi egentlig bestemme oss hva vi skal gjøre med EU? Skal vi fortsette å være reservemedlemmer, få alle bakdelene med EU og ingen av fordelene? Politikerne har helt totalt sluttet å tenke på det kjære fedrelandet vårt og alt de tenker på er å tilpasse oss til Europa og å blidgjøre pampene som bestemmer der. De lager regler og bruker penger som er mer myntet på EU enn på nordmenn, i håp om å senere få en karriere i EU. Nå må det jaggu være nok!

Enten blir vi med og får muligheten til å påvirke istedenfor bare å sitte på sidelinjen og betale, ellers får vi begynne å sette Norge først, og reforhandle samtlige avtaler slik at de gagner Norge og de som bor her. Det blir for dumt å bare sitte å si «Nei til EU» samtidig som vi mer eller mindre allerede er medlemmer. Eller skal vi ikke heller si reservemedlemmer? Det virker ikke som noen i hovedstaden faktisk innser at vi sitter på meget stor makt som vi rett og slett lar være å bruke!

De er så opptatt av å være den snille naboen i nord som skal hjelpe alle, og det er jo snilt. Men det blir ikke så snilt når de glemmer sine egne landsmenn og infrastrukturen de hele tiden driver å forsømmer mens de pumper milliarder ut av landet til mer eller mindre tvilsomme prosjekt. Våre politikere må være de mest tafatte på kloden. Her sitter vi med makt i form av blant annet fisk, olje, gass, strøm og teknologi. Men dessverre så er vi så blåøyde og dumsnille at samtlige andre nasjoner flirer av oss bak vår rygg. Regjeringen rett og slett spør «hvor høyt?» en uke før EU sier «hopp».

Det vi trenger nå, er en endelig avgjørelse av om er vi inne eller ute av EU? Er vi ute, så sett beinharde krav for å sikre norske interesser. Er vi inne, så la oss bli medlem og kreve like mye makt som de store landene. Vi har pengene, teknologien og naturressursene! Penger er makt! La oss benytte den! Olje og gass er makt! La oss benytte den! Strøm er makt! La oss benytte den! Teknologi er makt! La oss benytte den! På tide at Norge tar sin plass blant gigantene i Europa, for det er der vi hører hjemme!

Nå må det bli slutt på å bli sett på som pinglene i nord som alle kan tråkke på. EU er et spørsmål som er svært betent i Norge. Dette har politikerne elegant unngått ved å plassere oss på den verst tenkelige posisjonen: midt mellom. Vi sitter her å er med uten å være med. Vi tilpasser oss EU på alle mulige måter, svir av milliarder på tilpasning som ikke overhodet har noe praktisk betydning for mannen i gata. De bestemmer mye mer av hvordan ting foregår i Norge enn hva vanlige folk egentlig forstår. Sorry, dude! Vi er med, har vært det i årevis uten at du har skjønt det!