Jeg skjønner godt at gruppeleder Leite ikke stoler på statsråd Gjelsvik fra Senterpartiet.

Statsråden mener at delingen kan gjøres mye billigere og med det regjeringskollega Vedum kaller «sunnmørsk nøkternhet».

Det må være trist å erkjenne at regjeringen ikke helt stoler på egne lokale politikere som er en del av posisjonen i Ålesund kommunestyre og som kjemper for å opprettholde sentrale tilbud til sine innbyggere.

Jeg registrerer også at et par kommunestyrerepresentanter fra Arbeiderpartiet ikke støttet gruppeleder Leite i denne særs viktige saken. Det forbauser meg egentlig ikke – men at en av disse representantene også gikk verbalt ut mot sin egen gruppeleder, er mer overraskende.

Gruppeleder Leite, som opptrådde svært fornuftig i denne saken, burde ha sluppet det.

Enkelte sier at det ikke er særlig fristende å stemme lokalt på et parti som ikke er samlet i en så viktig sak som dette, og spør: Hva blir det neste?

Fredag 10. februar er det endelig kommet avklaring fra regjeringen og statsråd Gjelsvik om at Ålesund kommune får noe av det man har bedt om. Men ikke alt, som finansminister Vedum faktisk lovet i valgkampen.

Det er også helt utrolig at det ikke har kommet avklaring før. Hadde ikke kommunestyret stoppet delingen, er det ikke sikkert at Ålesund kommune hadde fått denne summen heller.

Nå kan kanskje budsjettet komme noenlunde i balanse, men jeg tipper mange politikere hadde ønsket at disse millionene heller hadde gått til velferd.