Et urørt naturområde som gir følelse av å virkelig være ute i villmarka, selv om man ikke er langt hjemmefra. Heldige er vi som bor i nærheten og kan gå i en slik natur, hver dag om vi vil!

Neste bilde: Samme fjell, med en tjukk rød strek fra Langevåg nesten til topps. «Prosjektet søker å bevare og forsterke kvaliteter fra stedet». Foredle Rundehornets form, forsterke og respektere naturopplevelsen. Slik står det skrevet i dokumentene, uthevingene er mine.

Hva er det dere snakker om, Flakk-gruppen? Man bevarer ikke urørt natur ved å klaske et lekkert byggverk på toppen! Hvordan kan det forsterke fjellets kvaliteter? Eller foredle det?

Hva er foredling i nedbygging av urørt natur? Og hvordan respekterer dere naturopplevelsen ved å sende gondoler flere ganger i minuttet til topps, over skog, fjell, dyr og mennesker? Er det en naturopplevelse?

Steinlagte stier på toppen av Rundehornet, gangstier, tilkomstvei, 4 meter brei. Vannreservoar for kunstsnøproduksjon. Lysanlegg i alpinbakken (må man anta), zipline. Naturopplevelse?

I dag ligger fjellet der for seg selv, for turgåere, beitende husdyr, ville fugler og dyr, for dem som ser på dette vakre fjellet hver dag der de sitter på kontoret i Ålesund og dagdrømmer, og for framtida – våre barn og barnebarn.

Flakk-gruppen vil skape en unik destinasjon. Beklager, dere er for seint ute … Gondoler finnes over alt, urørte lett tilgjengelige fjell blir det stadig færre av. Det er ikke noe unikt ved å stappe turister inn i små blikkbokser og sende dem til en bistro på fjellet.

Det unike ville være å vise dem herligheten og hvordan de kan oppleve den på egen hånd. Etterpå kan de spise middag i Kantina på Devoldfabrikken. Det er unikt det!

Stillheten på fjellet er unik, lyden av suset i vinden, av fugler som kvitrer, hjort som brøler. Det har mange av de tilreisende ikke hjemme hos seg selv, men her hos oss kan de oppleve det. Flakk-gruppen kan vise turister dette uten å ødelegge det først.

Og så sier dere om det planlagte bygget at «klimahensyn er viktig ved utforming av bistro og møterom»! Hvordan kan dere i fullt alvor skrive noe sånt? Klimahensyn ivaretas best ved at dette anlegget IKKE bygges!

La hver stein og mosedott på Rundehornet ligge i fred, la den naturlige vegetasjonen få vokse og bøye seg for vinden som før og la Sulafjellet få ligge urørt, for naturen sin del, for vår del og for klimaet sin del.

Til politikerne i Sula som skal avgjøre dette; jeg håper dere makter å se forbi den relativt kortvarige gevinsten ved flere arbeidsplasser, større omsetning på Devoldfabrikken og litt mer penger i kommunekassa. Naturen tilhører ikke oss, den tilhører framtida, det som er igjen av den i alle fall.