Hessa - en bydel i Ålesund?

planlegging: En plan for hvordan bydelen Hessa bør se ut kunne i alle fall være en retningslinje slik at ikke tilfeldighetene får rå, skriver artikkelforfatter. Foto: roger engvik 

– Det kan se ut som om de har rett de som sier at Hessa er en glemt bydel

valgdebatt

Det går mot lokalvalg, og partienes brosjyrer kommer i postkassa hver dag. Vi er naturligvis interessert i hva partiene skriver i sine brosjyrer også om vår bydel, men det er svært lite å finne. Hos de fleste er det mest generelle vendinger. Det er vel også det enkleste. Det kan se ut som om de har rett de som sier at Hessa er en glemt bydel. Det er vel typisk at når noe skal gjøres for eksempel med skolen og kapasiteten der, så er det kriseløsninger som er aktuelt.

Det må vel gå an å ha noen framtidstanker om denne bydelen også. Vi mangler fremdeles en idrettshall i Skarbøvika, og to hus står fremdeles til forfall og er farlige for omgivelsene. Dette til tross for at det fra politisk hold har vært lovt at dette skulle det bli gjort noe med. Vi mangler fremdeles noen hundre meter med vei på Slinningen før vi kan si at veinettet er blitt bra. Vi har ellers områder som bør rustes opp.

Planlegging

Vi har flotte turområder på Sukkertoppen, Tueneset og Stavneset, og vi har områder på Slinningen der nytenking og tilrettelegging bør komme med i planlegging og helhetstenkning. En plan for hvordan bydelen bør se ut kunne i alle fall være en retningslinje slik at ikke tilfeldighetene får rå.

Det ser ut som om all planlegging i Ålesund dreier seg om sentrum og om alt øst for Brosundet, fra Spjelkavik til sentrum.

Det mest positive i så måte er tankene omkring Dronning Sonjas plass som ble lansert fra Venstre. Håper det er begynnelsen på flere planer om de få frie områdene som er igjen i byen. Fri og bevare oss fra høyhus på Dronning Sonjas plass!

På lignende vis kunne det lanseres planer for hvordan Hessøya skal bevares som et godt sted å bo.

Trafikk

Når det gjelder trafikkforholdene høres det lite og ingen ting fra politisk hold når det gjelder trafikken over Aspøya til og fra Hessa. Skal Steinvågveien og Strandgata tåle all den trafikken som nå bare øker og øker? Siste lange kø i sommer ble registrert fra Hellebroa og nesten helt til båthavna i Skarbøvika. Utrolig at det går an å neglisjere en sak på denne måten. Problemet er der allerede i dag, hvordan blir det når alt som er planlagt bygd blir realisert? Det blir vel kriseløsninger igjen da? Det er vel snart på tide at vi får planer og løsninger slik at en får trafikken bort fra Steinvågveien og Strandgata, slik at det blir levelig å bo også på Aspøya, og vi kan slippe køene innover i byen.

Visjoner

Jeg er klar over Ålesunds vanskelige økonomiske situasjon, men det burde være mulig å ha mer visjoner og planer om en bydel der mulighetene er til stede for å få til de beste forhold for innbyggerne. Det har vi ikke i dag. Og politikerne er like tause om dette i valgkampen som de ellers er.

Hele Hessøya har vært en bydel i Ålesund siden 1968. Det er på tide at et attraktivt, sentrumsnært område får større oppmerksomhet fra politikerne enn det har hatt hittil, ellers går vi i den fella at det blir for seint.

KJELL ARNE SLINNING

Ålesund

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
valgdebatt