Ytring 20. desember:

«Donalds holdninger utgått på dato»

Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB scanpix

Leserinnlegg

Jeg har forundret meg en tid over at Sunnmørsposten bruker Donald-striper som normaliserer holdninger som vi i vår kultur har forlatt for en god del tiår siden.

Les flere innlegg på smp.no!

Ofte gjengis kvinnediskriminerende holdninger, Dolly som hjelpeløs og dum. «Alle vet jo at kvinner ikke har teknisk innsikt og ikke kan kjøre bil». I dag kom en stripe som viser at det er en naturlig ting å gi barna ris. Poenget i morsomheten var fordeling av julingen. I dag vil vi si at dette er barnemishandling.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

At mange oppfatter Donald som en historisk serie og kanskje kan synes det er interessant å se tankegang som i tidligere tider var gjengs, kunne kanskje være en grunn til å sette det inn i et historisk tidsskrift, men en dagsavis er ingen slik setting. Vi skal også være klar over at vi i de senere årene har fått inn i landet mennesker som kommer fra kulturer med holdninger nettopp som disse, og som vi prøver å fortelle at slik gjør vi det ikke her. Da er ikke avisens formidling i denne sammenheng til mye hjelp.

Ørnulf Engesbak
Ålesund

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.