I Smp. 17. august, satte Ove Økland (Arbeiderpartiet) fokus på utfordringer som sjukehuset i Ålesund sliter med. Jeg støtter engasjementet og mener også at det er viktig å jobbe for å løfte frem både krav og forventninger til opprusting av sjukehuset i Ålesund.

Det må til for at sjukehuset skal kunne fortsette å utvikle seg positivt og være det største, -mest differensierte og ledende traume sjukehuset i fylket. Dette har styret i Helse Midt vedtatt, i tråd med det også helse- og omsorgsminister Bent Høie har sagt.

Er lovet 200 millioner kroner: Stort behov for opprustning av sjukehus

Vi må ikke glemme at det har skjedd mye positivt ved sjukehuset i Ålesund, mens det samtidig har stått stille i Molde og Kristiansund. Ser vi bort ifra den eldste bygningsmassen hvor der også er blitt gjort en del ombygginger og tilpasninger undervegs, har sjukehuset fått nye bygninger innen psykisk helsetilbud for både voksne, barn og ungdom. Vi har fått kreftavdelingen som nå er utvidet, - et viktig tilbud for hele fylket. Barne- og ungdomssjukehus med fylkesfunksjoner, patologiavdeling og apotek, samt AMK sentral for hele fylket.

Jeg vet at Økland har et varmt hjerte for sjukehuset i Ålesund. Det overrasker meg derfor at han i kronikken unnlater å fremheve alt det positive som har skjedd ved sjukehuset.

Positiv omtale har svært mye å bety for de ansatte som gjør en fantastisk jobb. Det har mye å bety for pasienter som skal velge seg hvilke sjukehus de ønsker å la seg behandle ved. Ikke minst er positiv omtale viktig for rekruttering av nødvendig kompetanse. Å snakke ned en bedrift eller arbeidsplass er dårlig strategi for positiv utvikling.

Vedrørende investeringsbehovet ved sjukehuset i Ålesund og sjukehuset i Volda, har jeg tillit til at der som lovet vil komme midler i Helse Midt-Norge sitt langtidsbudsjett, utover de 200 mill. kronene som Høyre og regjeringen nå har skaffet til veie i sitt budsjett for 2018.

Vi har nå sørget for at rehabiliteringen kan starte.

Elisabeth Røbekk Nørve Stortingspolitiker Høyre

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.