Leserinnlegg om kraftproduksjon:

«Godt nytt for strømkundene?»

Skal vi se bort fra Grunnloven? spør Per Bertil Lund i dette leserinnlegget.
Leserinnlegg

Svein Roald Hansen (Ap) har distribuert et innlegg om gode nyheter når Norge tar inn bestemmelsene i EUs tredje energipakke. Han lister opp fordeler som enten er lite relevante eller enkelt kan bestemmes her i Norge. Han sier derimot ikke noe om det vesentlige, det som har vakt stor motstand. Det er godt gjort, og forteller også noe om det politiske spillet.

De fleste i Norge vet betydningen av at vi har kunnet føre en nasjonal politikk over «det hvite gullet» – vannkraften. Årsaken til at bl.a. vår kraftkrevende industri kan konkurrere med utlandet.

Er ikke dette viktig lenger? Hansen vet at ACER kan gripe inn i nasjonal styring og kontroll. Det handler til sjuende og sist om hvem som skal bestemme over vannkraften vår – Norge eller EU.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Det handler om suverenitet. Skal vi se bort fra Grunnloven?

Formålet er også å lage et europeisk nett for både gass og strøm, der nasjonale hensyn ikke skal tas. Bra for de fleste land i EU, men ikke for Norge. Som Hansen sier – et velfungerende marked. Det er all grunn til å frykte at Norge vil importere en europeisk strømpris – dyrere strøm for Norge.

Dette skriver ikke Hansen noe om. Men det er grunn til å merke seg at han skriver «- når de tar inn bestemmelsene-».

Har opposisjonen i Stortinget gitt opp? Har Ap allerede bestemt at de vil støtte regjeringen i dette? Har Arbeiderpartiet hatt en god og grundig debatt allerede? Skriver du på vegne av deg selv Hansen, eller er du en distributør for en ledelse som har bestemt seg på vegne av partiet?

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.