Innlegg:

«Beklager, kjære NAV!»

En stønadsmottaker beskriver i dette innlegget sitt møte med NAV-byråkratiet.

Omforlatels «Jeg beklager at jeg har ringt mange ganger. Og sendt utallige meldinger. Ofte på feil plattform og til feil steder, har jeg nå forstått. Og jeg beklager at jeg ikke skjønte at min feil er uopprettelig». En stønadsmottaker beskriver i dette innlegget sitt møte med NAV-byråkratiet. Foto: June R. Johansen 

Jeg beklager at jeg er sjuk. Så sjuk at jeg mottar arbeidsavklaringspenger

Leserinnlegg

Kjære NAV! Jeg beklager at jeg gjorde en feil. Jeg beklager på det sterkeste at jeg meldte inn timene jeg hadde jobbet fram til jul, for seint. Jeg beklager at jeg har ringt mange ganger. Og sendt utallige meldinger. Ofte på feil plattform og til feil steder, har jeg nå forstått.

Og jeg beklager at jeg ikke skjønte at min feil er uopprettelig. Jeg beklager at jeg maste mange, mange ganger helt til noen sendte meg en link til et klageskjema. Samtidig fikk jeg beklageligvis beskjed om at slike klager er det svært vanskelig å få medhold i.

«Jeg beklager, kan du gi eksempler på hvilke årsaker som kan være gyldig grunn?» spurte jeg. «Ja, du må f.eks. være sjuk», fikk jeg til svar.


Stadig mindre andel mottar Nav-støtte

Andelen som mottar støtte fra Nav blir stadig mindre. Spesielt blant unge har den falt rundt 40 prosent på 23 år.

 

Jeg beklager at jeg er sjuk. Så sjuk at jeg mottar arbeidsavklaringspenger. Jeg beklager at jeg bryr dere med disse pengene, jeg skulle mye heller ha vært frisk og jobbet 100 %.

Og jeg beklager at jeg antakelig sendte klagen til feil kontor. Det var vanskelig og omstendelig å finne ut av hvordan jeg skulle gjøre det.

Men den kom fram til slutt. Det kan ta opptil 28 uker å få behandlet klagen, har jeg fått beskjed om. Da er det midtsommer.

Jeg beklager at jeg gjorde en feil oppi jula, at jula var hektisk, mye å holde styr på, at jeg var småsyk og at jeg ble for sein. At dere stengte systemet deres, for meldinger og bruk i store deler av romjula, er jeg lei meg for.

Jeg beklager at jeg er et vanlig menneske.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Ps! Jeg beklager også på det sterkeste at jeg ikke forsto at jeg måtte endre skattekortet mitt til trekk med prosent og ikke tabelltrekk, slik jeg alltid har hatt.

Jeg beklager at jeg ikke forsto konsekvensen i desember, da jeg fikk det nye skattekortet.

Jeg beklager, NAV, at jeg har mast mye om dette også, fordi jeg ble jo trukket altfor mye i skatt, på arbeidsavklaringspengene, nå i januar.

Jeg beklager også at da dere og Skatteetaten gikk ut med pressemelding om feilen, forsto jeg ikke at det var min feil.

Og enda mer beklager jeg at jeg ikke forstår, at jeg ikke får etterbetalt dette.

Jeg beklager sterkt, til alle andre som også har blitt trukket for mye i skatt og har fått mindre å rutte med nå i januar, i samme sak. Jeg tror det er tusenvis av oss og snakk om mye penger.

Det er veldig beklagelig.

Arbeidsavklaringpenge-mottaker

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.