En viktig kamp for alle

Vi må ikke bli blinde for andre sine problemer, bare fordi vi selv har det godt

Noor Skarshaug

Like rettigheter: Noor Skarshaug  Foto: pressefoto

Ytring

De siste årene har feminister fått et dårlig rykte. Det blir vanligere og vanligere at flere innbiller seg at feminister er stereotypisk sinte middeladrende kvinner med kort rødt hår og ubarberte armer og legger; som hater menn.

Det synes jeg er leit, jeg synes det er leit at radikale sinte kvinner skal bry seg om «manspreading» på bussen, eller at de fleste små jenter bruker rosa og små gutter bruker blått. For det er ikke dette feminisme handler om.

Det handler om like rettigheter, like muligheter og lik lønn uansett om du er mann, kvinne eller intet.

Vi skal ikke glemme historien, og selv om de fleste siviliserte land i verden har nådd likestilling, så er det absolutt ikke alle kvinner og jenter i verden som er like heldige som oss. Vi må ikke bli blinde for andre sine problemer, bare fordi vi selv har det godt.

Det er en viktig kamp, som fortjener all den oppmerksomheten den kan få. Og som burde bli kjempes av alle politikere uansett om du er sosialist eller konservativ.

8. mars er dagen vi feirer at kvinner fikk sine rettigheter. Vi skal feire at vi ble hørt, fikk bestemme over egen kropp, og at vi ble likestilt med menn. Og med det vil jeg ønske alle jenter og kvinner gratulerer med dagen! En viktig kamp for alle