Først litt ros – fredag fikk alle som abonnerer på Sunnmørsposten et eget 44 siders fotballmagasin som vedlegg til avisa. Og det er naturligvis strålende at Sunnmørsposten bruker så mye tid og ressurser for å lage et eget seriestart-magasin som omhandler fotballen på Sunnmøre.

Magasinet vil nok for mange inngå som et fint supplement til den mer tradisjonelle påskelektyren.

Men: Av de totalt 25 sidene med redaksjonelt stoff så handler 23 sider om herrefotballen og bare to om kvinnefotball. Og av de to sidene så er vinklingen på den ene hovedartikkelen at «Solveig er en av gutta»!!!

La gå at AaFK er flaggskipet vårt på Sunnmøre, og av den grunn får desidert mest spalteplass. Men selv etter at vi har tatt bort reportasjene om AaFK så står vi igjen med misforholdet 13-2 i favør herrefotballen.

Hadde det vært uvitenhet som var årsaken til skjevfordelingen så kunne vi lettere forstå det. Men vi vet at det ikke er tilfelle. Alle journalistene i Sunnmørsposten vet at jente- og kvinnefotballen på Sunnmøre står svært sterkt.

I forhold til folketallet ligger andelen aktive helt i Norgestoppen – som igjen betyr at siden Norge ligger helt i verdenstoppen – så er det få plasser i verden der det er flere jenter/kvinner som spiller fotball enn det er på Sunnmøre.

Hver tredje jente mellom 13 og 16 år på Sunnmøre spiller fotball.

Derfor er det respektløs overfor alle disse jentene at Sunnmørsposten ikke gir de mer omtale. Det gjelder ikke bare Seriestartmagasinet – men fotballdekningen generelt.

I alle fall hvis det er slik at Sunnmørsposten føler det er et viktig samfunnsoppdrag å gjenspeile det som skjer i avisas nedslagsfelt.

PS: Det skal legges til at kvinnefotballen også er tilgodesett med tre linjer i sportssjefens tosiders lange kommentar om lokalfotballen på side 2 og 3...