Norge er et fritt land der man skal kunne elske den man vil. Det er en viktig verdi, som vi skal være stolt over. Dessverre vet vi at mange av dem som velger partner av samme kjønn i dette landet, blir møtt med mye negativ kritikk.

Det er viktig å stå opp mot denne kritikken, og jeg er glad for at det nå for første gang gis et ordentlig motsvar mot denne kritikken også i bygdene. 10. mai går nemlig startskuddet for landets første Bygdepride.

Bygdepride, som skal være et arrangement for å feire kjærligheten, har imidlertid blitt møtt med protester. En av dem som har ytret seg kraftigst mot Bygdepride er pastor Hans Reite, som arrangerte en egen motdemonstrasjon mot Bygdepride. Bakgrunnen for demonstrasjonen er at Reite selv er sterk motstander av det homofile levesettet, og mener Gud vil straffe det. Dette mener jeg vitner om intoleranse og holdninger som vi ikke kan akseptere i samfunnet vårt.

Jeg er stolt over å få delta på Bygdepride i år, og kunne vise motstand mot denne typen holdninger.

Bygdepride skal være et arrangement hvor folk skal kunne tørre å være seg selv, og jeg håper flest mulig møter opp og viser sin støtte. For vi må ikke glemme at størst av alt er kjærligheten.

Silje HjemdalMedlem av familie- og kulturkomiteen på Stortinget fra Frp

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.