Det er mai og turistsesongen er i gang i Geiranger igjen. Her er grønt og vakkert, snøkledde fjelltopper og hvite fossefall. Cruiseskipene har meldt sin ankomst. Det første kom den 3. mai, og det neste dagen etter. Dette hadde over 2.800 passasjerer om bord, og mange ville i land for å se seg om og dra på sightseeing.

Nesten like mange hadde behov for å finne et toalett. Det var dessverre ikke så lett. Situasjonen gjentok seg få dager senere, da et nytt skip med over 2.000 passasjerer kom på besøk.

Lukket og låst

Det finnes noen få toaletter ved turistinformasjonen som er tilgjengelige for allmennheten.

I tillegg har Stranda kommune plassert toalettkonteinere ved cruisekaia og ved dagligvarebutikken i sentrum.

Disse er imidlertid lukket og låst. Og vi er flere som lurer på hvor nøkkelen befinner seg. Det er mange som gjerne vil inn, men som buss-sjåfør kan jeg ikke hjelpe dem.

Temmelig pinlig

Det å stå i første rekke og møte turistene ansikt til ansikt dag etter dag og måtte beklage, på Geirangers vegne, at det ikke finnes tilstrekkelig mange toaletter og at de som finnes er låst, er svært ubehagelig og temmelig pinlig.

I gapestokk

Både sjåfører, guider, fastboende og næringsdrivende i bygda blir på sett og vis satt i gapestokk. Hvordan kan Geiranger ønske så mange besøkende velkommen og ikke sørge for elementære servicetilbud som toaletter?

Dette er en uforståelig og uholdbar situasjon.

De besøkende setter stor pris på naturen og stedet, men klager høylytt på toalettsituasjonen. Og det er det jo ikke så vanskelig å forstå.

Opplevelsen av Geiranger og fjorden blir dessverre ikke optimal når man ikke får dekket de basale behovene.

Og inntrykket mange reiser herfra med, er ikke så udelt positivt som det kunne ha vært.

Hvem har nøkkelen?

Vi håper at den som har nøkkelen til toalettene leser dette, og sørger for at situasjonen bedres med det aller første. De neste ukene vil tusenvis av cruisepassasjerer besøke Geiranger.

Vær så snill: lås opp dørene til toalettkonteinerne!

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!