Leserinnlegg:

«Vi må stanse rekrutteringen til Luksusfellen»

Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB scanpix

Leserinnlegg

En undersøkelse fra noen år tilbake viste at kun halvparten av de mellom 18 og 20 år kunne svare skikkelig på hva rente er. De klarte ikke å identifisere det beste av tre enkle lånetilbud. Det betyr at TV3 vil ha en utømmelig kilde av kandidater til TV-programmet Luksusfellen i mange år fremover, om vi ikke stanser den rekrutteringen. Da trenger vi mer kunnskap om personlig økonomi inn i skolen, ikke mindre.

Nå pågår det et arbeid med fagfornyelsen, hvor vi skal fornye læreplanene, gjøre tydelige prioriteringer og endre litt på fagenes innhold. Nye læreplaner skal være klare for elevene høsten 2020. Fremskrittspartiet har i lang tid vært en forkjemper for at personlig økonomi må få en større plass i skolen enn i dag, og i arbeidet med fagfornyelsen vil dette være en prioritert sak for oss.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Både finansinstitusjoner, økonomieksperter, næringsliv, foreldre og akademia er enige om at personlig økonomi må sterkere inn i skolen, og i en tid med stadig voksende forbruks- og kredittkortgjeld blant unge i alderen 18–26 år, er det viktigere enn noensinne. Økt oppmerksomhet og kunnskap om lønn, skatt, renter, lånetilbud og ikke minst en forståelse av at lån må betales tilbake vil alle få bruk for. Derfor vil Frp jobbe for at personlig økonomi får en viktig plass i fagfornyelsen.

Roy Steffensen
Stortingsrepresentant, Leder av Utdannings- og forskningskomiteen, Frp

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.