Handel:

«Søndagsåpent om sommeren»

Leserinnlegg

I disse ferietider er det mange som skulle ønske at butikkene holdt åpent litt lengre, kanskje også på søndager. Spesielt i ferietiden er det nyttig at butikker ikke stenger når folk flest har muligheten til å handle.

Fremskrittspartiet har alltid ment det er mange gode grunner til å tillate søndagsåpne butikker. Først og fremst dreier det seg om hensynet til kundene. Hvorfor skal ikke folk få lov til å kjøpe melk og brød når det passer dem?

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Men at butikker kan holde åpent på søndager i ferien er ikke viktig bare for oss som kunder, men også butikkene. Mange butikkeiere, særlig de som har butikk i hyttefelt og feriesteder, er avhengig av omsetningen i sommerhalvåret for å kunne overleve.

LES OGSÅ: Søndagsåpent i Sula

I dag er det imidlertid opp til hver enkelt kommune å avgjøre om vanlige butikker får holde åpent på søndager, og dette gjelder kun i turistkommuner. Fremskrittspartiet ønsker å gi disse butikkene forutsigbarhet, slik at alle typer butikker skal få ha åpent i juni, juli og august.

LES OGSÅ: Stortinget stopper regjeringens plan om mer søndagshandel

Jeg vil understreke at det dreier seg om å gi de ansatte og butikkene en valgfri mulighet. Det er ikke noe pålegg om at de skal holde oppe. Fremskrittspartiets utgangspunkt er at tilbud og etterspørsel egner seg bedre enn lovverket til å regulere butikkenes åpningstider.

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.