«Spis deg ut av kjøleskapet før ferien»

Sommeren er her, og mange drar snart på ferie. Husker du å spise deg ut av kjøleskapet før du reiser bort?

Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix 

Leserinnlegg

I Norge kaster vi 355 000 tonn mat hvert år. Matproduksjon er ressurskrevende, og når så mye av maten ikke spises opp blir dette et enormt miljøproblem. Visste du at 60 % av matsvinnet skjer hjemme hos deg og meg? Det å innføre tiltak mot matsvinn hjemme er altså ikke bare smart for lommeboka, men også et veldig viktig miljøtiltak.


Lokale gründarar med ny nettportal:

No kan du kjøpe mat på nett frå lokale produsentar

Lokale gründarar lanserer ny nettportal der du kan kjøpe mat frå produsentar i ditt nærområde.

Skal du snart på ferie er derfor tiden inne for å spise seg ut av kjøleskapet og være kreativ med restene, for å unngå at maten havner i søpla. Pizza, wok, omelett, salat, stekt ris og grateng er eksempler på retter som egner seg ypperlig til å bli kvitt det man har liggende. Resten av brødet kan enkelt forvandles til krutonger eller ostesmørbrød, mens frukt og bær kan bli deilig smoothie. Fryseren er din venn – den kan redde det meste du ikke rekker å spise opp. Og kanskje naboen vil ha litt restepålegg? Skulle uhellet allikevel være ute og mat har gått ut på dato når du kommer hjem, så husk å gi den en sjanse ved å se, lukte og smake. «Best før» betyr ikke nødvendigvis dårlig etter!

Hotellene kaster seg på «Too good to go»

Frokosten ut til folket

Frokost- og lunsjrettene fra noen av hotellene i Ålesund selges nå videre i stedet for å havne i søppelkassa.

Hvis du ferierer i Norge kan du også bidra til at overskuddsmat fra hoteller, bakerier, matbutikker, kiosker og andre spisesteder havner i magen og ikke i søpla, gjennom Too Good To Go. I appen finner du 1000 spisesteder fra Kristiansand til Svalbard, så sjekk innom der du er og bli med oss i kampen mot matsvinn!

God sommer!


Too Good To Go (TGTG) til Ålesund:

Reduserer matsvinn med ny app

Hvert år kaster nordmenn enorme mengder brukbar mat. Det vil Ellen Marie Hole gjøre noe med.


Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no