Ifølge Romsdals Budstikkes velinformerte kilder skal Ap og Høyre ha tenkt å gå sammen for å styre fylket i neste periode. Målet skal mellom anna være å holde Frp og Frank Sve unna makta.

Dette blir bekrefta i seinere intervju med fylkeslederen i Ap og fylkesordføreren: Det er ikke kjærlighet (les: politikk?) som tvinger Ap og H sammen, men at Frp er så uforutsigbare.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Det er trolig forslaget om å få utreda flytebru/Romsdalsaksen som er dråpen som fikk begeret til å flyte over. Likevel er det ganske spesielt at Ap skal finne det tvingende nødvendig å hjelpe Høyre med å holde Frp på avstand.

Vi hadde trodd at Ap ville prøve å få flertall sammen med parti med mest mulig sammenfallende politikk, ikke med sin politiske hovedmotstander Høyre. Men vi som samarbeider med Ap, og har sikra Jon Aasen fylkesordførervervet i tre perioder er visst ikke å regne med.

I den samme artikkelen i Romsdals Budstikke kommer det i alle fall fram ett argument og motiv for at Senterpartiet skal holdes unna: Når det kommer til kontroversielle saker som skolestruktur står Høyre og Ap langt fra Sp, sier kildene i Ap og H. Det same gjelder vel da også for SV og V.

Ap og H vil tydeligvis gå løs på avvikling av videregående skoler i distrikta i neste valgperiode. Hvis de skal redde fylkets økonomi på denne måten, må det mer til enn å legge ned Tingvoll vidaregåande skole.

Vi venter spent på om og når Gjermundnes, Fræna, Rauma, Surnadal, Stranda, Sykkylven, Herøy og Haram skal avvikles.

Ellers er det vanskelig å finne spor av at H og Ap har stått sammen om en mindre ekspansiv økonomisk politikk enn de andre partia. Tvert imot har de begge gått imot forslag fra Venstre om å prøve å redusere kostnaden på de dyreste skolebygga, de har ikke – som SV og MPDG – stemt mot Nordøyvegen, de har stemt mot forslag fra V og Sp om å stramme inn budsjettrammene i 2018 og de har stemt mot forslag fra Sp m.fl. om å skyve en halv milliard i investering på sørsideskolen i Ålesund 2–3 år ut i tid, bare for å nevne noe.

Vi har etter beste evne forsøkt å arbeide med saker som vi trodde var viktig for flertallskonstellasjonen og fylket, som vedlikehold av fylkesveger, gang- og sykkelveger og trafikksikkerhet, kulturmillionen, satsing på forskning og utvikling i hele fylket, Campus Kristiansund, miljøferjer og ny, innovativ bruteknologi som kan spare fylket for utgifter og gi næringslivet vårt nye bein å stå på.

Venstre har vært fylkesordførerens beste allierte for å beholde Møre og Romsdal som egen region og med nye oppgaver. Sp og V har jobba mye med å øke finansieringa til ferjedrifta og Sp har for eksempel fått gjennomslag i sitt alternative statsbudsjett for økt ferjefinansiering og at Ålesund skal omfattes av byvekst- eller bymiljøavtale.

Vi er veldig skuffa over dette utspillet fra Ap over et år før neste valg, men tar det til etterretning. Velgerne får i det minste vite at en stemme til AP kan være en stemme til H i god tid før valget. Vi andre får avvente valget og velgernes dom, og arbeide for våre kjernesaker som best vi kan.