Ifølge førsteside oppslag i Sunnmørsposten 19. juli uttaler Janne Muri, lokallagsleder i Norsk forbund for utviklingshemmede, at det er trist og smålig av borettslaget Furmyr IV å ikke være rause nok til å inkludere utviklingshemmede barn og unge i sitt bomiljø.

Før Janne Muri kritiserer borettslaget, burde hun sette seg inn i de faktiske forhold. Det er Ålesund kommune som har ansvar for den nåværende situasjonen. Kritikken bør rettes dit og ikke til borettslaget.

Kommunen er kjent med at lokalene er dårlig egnet som avlastningshjem for utviklingshemmede barn og unge, og en parkeringsplass er deres nærmeste uteareal.

Dette skaper utrygghet, og at det er en belastning for oss som har vårt hjem i borettslaget, er det ingen tvil om. Det er kort sagt en helt uholdbar situasjon.

Flere ganger har små barn som enten tilhører borettslaget eller er på besøk, blitt veldig redde og utrygge.

Det er derfor ikke korrekt som Janne Muri uttaler, at vi borettslaget ikke kan inkludere utviklingshemmede barn og unge i vårt bomiljø. Hun bør forstå at lokalene ikke er egnet som avlastningshjem, spesielt ikke for dem som har en utagerende atferd.

Vi ser fram til at kommunen nå i løpet av august måned gjør en rokering av noen av de mest utagerende brukerne ved avlastningshjemmet, og oppfordrer samtidig til at bygging av nye og gode boliger snarest blir satt i gang. For det er på tide at de utviklingshemmede barn og unge får et godt og egnet tilbud.

Kari GaaseideBeboer i borettslaget Furmyr IV

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.