Vanligvis er det slik at en skjenkebevilling i Ålesund kommune ikke angår oss folkevalgte i nabokommunen Skodje, men i dette tilfellet ligger det aktuelle stedet nærmere kommunegrensen til Skodje enn Ålesund sentrum. Moa er også plassen de fleste skodjebygderne drar for underholdning og innkjøp med barna sine.

Barna kommer først!

For, når vi drar med barna våre til en familierestaurant, er det for at de skal få en opplevelse og et hyggelig minne, ikke fordi vi voksne skal drikke en halvliter eller to. Det har vi mer enn nok muligheter til ellers, og kan spare dem til et hyggelig lag med andre voksne. Da smaker de nok bedre også.

Vi har barna våre en så kort tid og den går raskt, og de er heller ikke så ofte ute og spiser på restaurant som vi voksne er. Barn kan derfor ofte huske slike opplevelser hele livet. Sørg for at det blir et godt minne! Velg bort både mobil og alkohol, og bruk hele din oppmerksomhet på barna dine, snakk med dem og ta del i deres opplevelser!

Konsept utgått på dato

O’Learys er et svensk firma med to milliarder i omsetning og som åpnet sin første restaurant i Gøteborg for tredve år siden. En såkalt Bostonian Sports Bar, et over femti år gammel konsept hvor man server øl, burgere og viser sport på TV-skjermer. Ikke akkurat en ny vri, men en velprøvd en som undertegnede gikk lei av for 20 år siden. En annen ting er at maten de serverer ikke er noen kulinarisk «höjdare» heller, spør du meg. Så dette er hverken et nytt eller innovativt konsept, og det hele er egentlig utgått på dato.

At internasjonale storaktører som O’Learys og Olav Thon velger å se bort fra gjeldende regler når det gjelder skjenkebevilling i Ålesund og allikevel bestemmer for å etablere et alkoholbasert konsept, for stå for deres egen risk og regning. Vel, som de sier i Boston: «Tough luck, baby!».

Hold Moa alkoholfritt!

Mange dyktige drivere på Moa har drevet bedre konsept med suksess over mange år, og uten å servere alkohol. Så kanskje mine lokalpolitikerkollegaer i Ålesund burde utfordre O’Leary’s til å prøve det samme?

Hvis ikke bør andre aktører få lov til å prøve seg i samme lokalet. Selv ville jeg ha likt å se en fiskebasert familierestaurant som tyske Nordsee, som har 300 restauranter verden over, til å etablere seg på Moa. Det hadde vært en fiskeby som Ålesund verdig, og ikke en blek kopi av en bar vi så på komiserien «Cheers» på TV-Norge for førti år siden.

Uansett, vi bør holde Moa alkoholfritt, for barna våre.

Pål AarsætherKommunestyrerepresentant Skodje Høgre

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.