Og han går grundig til verks, nesten hundre år tilbake i tid for å vise alt det gale som har skjedd på venstresida i politikken i disse åra. Noe vi også selvfølgelig er kjent med. Han gjør samme feil som mange andre politikere gjør når de i debatter hele tiden trekker fram alt det gode de gjorde en gang for lenge siden.

Det er dagens politikk og politiske vilje jeg for min del er opptatt av, og om en skal summere opp politiske handlinger, meninger og tanker finner vi nok mye galt på begge sider.

Men jeg synes nok KF overdriver kraftig når han sier følgende: «Kjell Arne Slinning har i de siste dager målbore for ein stas det vil bli om KrF vil gå i regjering med sosialistane.» Det er ikke sant, KF. Det er skuffende at KF, som jeg hadde trodd noe annet om, kan slenge ut en slik uttalelse i avisen uten å underbygge det.

Jeg har for min del ikke «målbore» det, og om KF leser mitt innlegg vil han nok oppdage at jeg har skrevet noe helt annet.Det jeg har vektlagt er at det er positivt at Knut Arild Hareide vil sondere mulighetene for et samarbeid mot venstre i politikken. Hva resultatet blir, skal landsmøtet avgjøre.

Jeg har ikke uttalt meg om at det blir stas om KrF vil gå i regjering med «sosialistane» som KF sier. Jeg ser at KF bruker skremmeordet sosialister om dagens sosialdemokrater.

Min holdning har alltid vært at KrF er et sentrumsparti som jeg vil støtte. Jeg har ikke uttalt meg om at KrF skal gå inn i en regjering med Ap. Det er mulig å sondere mot venstre uten å gå inn i regjering. Det vet sikkert KF også.

Jeg satser på at mennesker endrer seg og at meninger endrer seg, og at en gjennom forhandlinger kan enes om en politikk til det beste for landet vårt. Hva KF mener er jeg ikke sikker på, men om det er høyresiden med Frp han vil støtte så er jeg ikke enig med han.

KrF har godt av en endring og en frisk debatt om politikken. Hareide har bidratt til det, og det er flott. Den har altfor lenge vært låst mot høyresiden.