«Utdanning er viktigere enn asfalt»

  Foto: Staale Wattø

Leserinnlegg

Vegene i Møre og Romsdal er elendige. Men å fikse dem skal ikke gå på bekostning av meg og min utdanning.

Mandag tolvte november ble det kjent at våre egne fylkespolitikere har valgt å prioritere veg og asfaltering over ungdom. De har plantet baken sin på kontorstolen, sippet på kaffen sin, og bestemt seg for å utsette investeringer i 14 skoler for å bygge på Nordøyvegen.

Disse investeringene må utsettes om Nordøyvegen skal bygges

Dersom politikerne i desember velger å gå for inn for bygging av Nordøyvegen, er det en lang rekke planlagte investeringer som må utsettes. En rekke gode tiltak må da utsettes, og blant annet betyr det at det ikke vil bli bevilget penger til Ålesund videregående på Sørsida før i 2030.


Misforstå meg rett, å sørge for at de elendige vegene i fylket vårt blir brukbare, er viktig, men det kommer ikke på tale at det skal gå bekostning av vår utdanning.

Utallige av skolene i Møre og Romsdal er slitne, gamle bygg som rommer utdatert utstyr. For å gi elevene et godt skolemiljø, med verktøy og utstyr som speiler nåtiden og framtiden, er man nødt til å investere midler. Dette var noe politikerne forsto, helt til himmelen åpnet seg og de fikk det for seg at å bygge veg i stedet, ja det er en strålende idé.

Nordøyvegen:

«Et svik mot elevene»

Kjære fylkespolitikere. Det er lov å ombestemme seg. Det er lov å endre mening når et milliardprosjekt mister sin mening på grunn av alt det påvirker økonomisk.


Det politikerne våre ikke tenker over, er at de representerer oss også. Forslaget om å utsette investeringene vil påvirke 10.000 ungdommer. Over halvparten av disse har ikke stemmerett. Det er ikke rart at man velger å gjøre en slik prioritering når gruppen som blir utsatt, ikke formelt kan gjøre noe med det. Men det er også der de tar feil. Elevene i Møre og Romsdal står sammen om å sørge for at ungdom og utdanning kommer først – alltid.

Aslak Berntsen Husby
Nestleder Elevorganisasjonen i Møre og Romsdal

Øker inntektene til Nordøyvegen med 1,3 milliarder

Et flertall i samferdselsutvalget mener det finnes 1,3 milliarder kroner til Nordøyvegen som ikke fylkesrådmannen har sett.

  

Fylkesordfører Jon Aasen tar kraftig oppgjør med Nordøyveg-tilhengerne:

– De vil bygge Nordøyvegen på tro og håp

– Jeg vil ikke bli den fylkesordføreren som sender fylket inn under statlig administrasjon.