Nei, i stedet får vi bla opp. Vi alminnelige borgere, vi som er staten. Det er mange muligheter. 200 stillinger koster kanskje 150 millioner. De pengene har vi jo. Et bitte lite tillegg i skatten det tåler vi. For pengene går jo til oss selv, til det som vi aller mest trenger: Helse.

Vi – du og jeg – må gjøre det klart overfor regjering og storting at vi skal ha et skikkelig helsetilbud. Og at vi synes det er så viktig at vi er villige til å betale for det. For vi tåler jo å gi avkall på litt av den reallønnsøkningen som vi forventer i 2019 uten at vi går over ende.

En del av debatten går på at trønderne stikker av med for mye penger, slik at det blir for lite til Møre og Romsdal. En slik tenkning forutsetter at det er en begrenset sum penger som skal brukes i Helse Midt-Norge. Jeg vil ikke ha noen begrensninger. Jeg vil ha nok til alle.

I tillegg skal vi ha et godt nytt sjukehus nord for Romsdalsfjorden, men det skal ikke gå ut over helsetilbudet på Sunnmøre. Vi skal også ha – og styrke, rehabilitering og andre helsetiltak. Det er ikke bare sjukehusene som trengs for å holde oss i live. Jeg er sjøl politiker (varamedlem til bystyret i Ålesund). Jeg, en politiker, forstår at vi må ha mer penger til sjukehusene og de øvrige helseinstitusjonene. Nå må resten av politikerne forstå det også.

Kutt ut kuttene. Vi er et søkkrikt land. Det viktigste vi skal bruke penger på er på helse. Det er der det begynner.

Steinar Nilsen (75) Ålesund

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.