Noe av det fineste jeg vet er å stå oppe på Fjellstua å ta inn byen. Ta inn over meg dette fantastisk slottet utmed havet. Må ha gjort det minst tusen ganga oppigjennom åra. Noen av de første tingene jeg kan huske er synet fra Fjellstua, byen som bølger utover. Det er ikke mange dagene siden jeg sto der, og fikk akkurat den samme overveldende følelsen av å se noe så utrolig flott.

Men fra nå av må jeg betale for å få denne opplevelsen. Ikke mindre enn en hundrings. Det kommer til å svi - og jeg kommer ikke til å søke dit så ofte som jeg har gjort til nå. Å stå og glane ned på på gratistrappene eller oppe med gratiskniven blir ikke det samme.

Jeg lurer på hva skjer med pensjonistene? De som såvidt får måneden til å gå opp på minstepensjonen? Får de halv pris? Eller, burde de ikke få komme ut på det helligste gratis? Kanskje gratis skyss opp også? Og en kopp kaffe og ei timpe? Jeg sitter i allefall med en følelse av at de virkelig fortjener det? Tenk kor kjekt å flott de` hadde vært da. Hadde de` ikje de` Brødrene Jangaard?

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Innleggsforfatter John John Bruseth. Foto: Privat