Svaret fra Frp er et forslag om omorganisering av helseforetaket. Sylvi Listhaug vil se på finansieringsmodellen. Frank Sve vil at Møre og Romsdal skal bli en egen helseregion. Frp mener slike grep vil kunne gi mer penger til sykehusene. Kanskje. Om noen år. I mellomtida ødelegges sykehustilbudet i fylket.

Frp sitter i regjering med makt over helseforetakene, og de regjerer med et flertall i Stortinget. De står fritt til å velge den organiseringa de selv mener er mest hensiktsmessig til enhver tid. Utspill i lokale aviser er ikke nødvendig.

Kutt på 200 stillinger i spesialisthelsetjenesten i Møre og Romsdal vil gi uakseptable kutt i tjenestetilbudet. Løsninga er en bedre finansiering, og de midlene må på plass så raskt som mulig.

Et godt sted å begynne ville vært å følge Arbeiderpartiets alternative forslag til statsbudsjett for 2019, der det ble satt av 1,65 milliarder kroner mer til sykehus enn regjeringens forslag. Det er der løsninga ligger for å redde helsetilbudet i Møre og Romsdal.

Per Vidar KjølmoenFor styret i Møre og Romsdal Arbeiderparti

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Per Vidar Kjølmoen (Ap) (t.v) i samtale med Frank Sve (Frp) i ein pause i fylkesutvalet 26. november. Foto: Staale Wattø