Jeg ønsket å holde en appell på fakkelmarkeringen som var utenforsykehuset i Ålesund 21. januar, men fikk dessverre ikke anledningtil det av arrangørene. Om det er fordi Siv Katrin Ulla, som erinitiativtaker og Ap- politiker, mener jeg er fra feil parti vetjeg ikke. Men jeg synes det er synd siden jeg er den enestepolitikeren på Mørebenken som sitter i Helse- og omsorgskomiteen.Siden jeg ikke fikk ordet på selve markeringen skriver jeg her detjeg ønsket å si:

Noe av det mest grunnleggende i menneskers liv er at vi får god ogriktig hjelp når helsen vår skranter. For noen er hvilkenhelsehjelp man får et spørsmål om liv og død, for andre hvilkenlivskvalitet man får etter at sykdom inntreffer. ForFremskrittspartiet i Møre og Romsdal er kampen for å sikre atinnbyggerne i vårt fylke skal få like gode helsetjenester som iandre deler av landet en av de aller viktigste oppgavene.

Vi mener det er grunn til å stille spørsmål om Møre ogRomsdal får færre helsekroner enn vi burde. Møtene som vi har hattom situasjonen i dag forsterker dette inntrykket.

Vi må sikre etgodt helsetilbud i vårt fylke, og mener vi må være på vakt for enutvikling der flere og flere tjenester flyttes til Trøndelag. Viskal ikke bli et underbruk av Trøndelag på det helsepolitiskeområdet.

På lang sikt er vi redd for atkostnadene kan bli store. Hvor skal man sende slagpasienter somtrenger opptrening for å greie seg selv igjen og få godlivskvalitet? Hva sparer man på at pasienter som i årevis har hattSjøholt DPS som sin trygge havn mister det? Tilbudet som har værtplanken i bunn for de som trenger det mest? Der de kjenner deansatte og får den fred og ro som trengs for å kunne bo hjemme ogkomme seg gjennom en hverdag fylt av angst?

Mange ansatte føler nåusikkerhet og redsel for hva som skal skje med arbeidsplassenderes. Selv om vi vet at vi trenger flere hender i helse- ogomsorgssektoren. Jeg håper styret i Helse Møre og Romsdal 24.januar, når saken skal opp til behandling, tenker på at noen av deforeslåtte innsparingene kan bli dyr på sikt.

Vi kommer ikke til åsitte stille å se på at helsetilbudet til våre innbyggere blirkraftig svekket.

Alle politiske partier på Mørebenken bør ståsammen i kampen for et godt helsetilbud i Møre og Romsdal fordiinnbyggerne våre fortjener det.