Debatt - Kristelig folkeparti:

«I krig og fred»

Delt: Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide stod på hver sin side i det som fortsatt er et splitta parti. Det er kun et samla KrF som kan gjenvinne tilliten i folket, skriver Karsten Gjerde fra Vestnes i dette innlegget.  

Leserinnlegg

Mange klager over at KrF går inn i en regjering der Frp er med. Enkelte går til det drastiske skritt å melde seg ut. Unnskyldningene er mange, men det som er mest fremtredende, er abortspørsmålet.

Det ser ut til at de har glemt hvilke partier i Norge som har kjempet hardest mot å få gjennom dagens abortlovgivning, ja endog mye mer liberal. Det er de samme som har gått i spissen for å forsøke å utradere de kristne grunnverdiene, samt andre saker som KrF har hatt som sine fanesaker.

Hareide: – Vi må få tid til å samle oss

Eks-partileder Knut Arild Hareide (KrF) partiet må få tid til å samle seg, og men mener partiets politikk vil bygge partiet videre.


Julegudstjenese i skolen, K-en i KRLE, Ekteskapslova og at alle barn har rett på både mor og far, bioteknikken, bare for å nevne noen. Det er partiene på venstresiden som nå for enkelte er blitt «stuerene», som har gått i spissen for dette.

Frp har nok en del programposter som er uspiselige for en KrF-er, men jeg tror de har såpass disiplin, i alle fall de som er ledere i partiet, at disse sakene blir liggende i skuffen. At enkelte slenger med leppene, får vi akseptere, og på de samme arenaene må KrF fremme sitt synspunkt, så får både KrF og Frp være med å styre landet etter den avtalte regjeringserklæringen, sammen med Høgre og Venstre. For nå kan vi være med å påvirke politikken i landet. Det er nok mye vi ikke er helt enige i, men litt får vi nok igjennom. Det blir litt slalåmkjøring for våre stortingsrepresentanter. Alternativet hadde vært mye dårligere.

KrFs kabaler legges på nytt

Arbeidet med å legge personkabaler i det splittede KrF er full gang. Stortingsgruppas leder er snart på plass, mens nye koster vil inn i partitoppen.

 

Bollestad: – Vi må finne sammen om det som forener oss

Olaug Bollestad mener regjeringsplattformen er gjennomsyret av god KrF-politikk og oppfordrer partifeller til å finne sammen etter veivalget.


Resultatet av vegvalget i KrF gjør at undertegnede fortsatt stiller sitt navn til disposisjon for KrFs nominasjonsnemnd til kommunevalget. Mitt ønske er som mange andre KrF-eres, en sentrum-/høyre-regjering. Nå ble valgresultatet og andre samarbeid slik at det ikke ble mulig. Nå har vi en mulighet, og den må vi benytte.

Det er kun et samla KrF som kan vinne tilbake tilliten i folket. Skal vi øke i oppslutning, må vi få fram hva vi står for, hva som er viktig for oss og finne de gode kjernesakene som er grunnfesta i KrF sin politikk.

Karsten Gjerde
Kommunepolitiker for KRF i Vestnes.

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.