Slik jeg forstår svaret fra advokaten i Ålesund kommune, så er ikke dette annet enn et mytteri med kommunen sin velsignelse. Hva Ålesund kommune tror eller mener for stå for deres regning, og jeg reagerer sterkt på at de kommer med udokumenterte påstander om økonomisk rot, dårlig organisering og logistikk.

Jeg opplever det som en injurierende svertekampanje mot min person og forsterker dermed min påstand om at jeg er mobbet ut av prosjektet med den følge at Foreningen Kulturhuset Dragen må legge ned. Brevet har ingen annen hensikt enn å skade min integritet og mitt omdømme.

Det er for meg ufattelig at kommunen velger å føre en dialog i brevs form for offentligheten der løsningene lett kunne kommet rundt et bord, selv om det kan være vanskelige tema.

At Ålesund kommune hverken forstår eller anerkjenner det arbeidet jeg har lagt ned for å gi tusenvis av kommunens barn og ungdom ikke bare et kulturtilbud, men også en åpen møteplass, leksehjelp, konsertscene og ikke minst en kjærkommen avlastning i forhold til Ålesund kommune sitt lovpålagte kulturskoletilbud, føles både krenkende og urettferdig.

Når det gjelder Fargespill Ålesund er prosjektet veldig godt dokumentert både i henhold til økonomi, drift og resultat i sluttrapport sendt Ålesund kommune i februar 2018. Jeg har ikke fått tilbakemelding om at denne ikke er anerkjent og det synes litt sent nå å komme med en annen agenda.

Ålesund kommune synes altså det er helt greit å ta over et fiks ferdig prosjekt som det er lagt ned betydelig egeninnsats og penger i uten å betale for det og la tidligere eier sitte igjen med regninga.

Jeg har ikke rukket å gå i dybden i brevet, men vil ta standpunkt senere i forhold til reaksjonsform.

Jeg har gjennom mitt arbeid med Fargespill rukket å bli kjent med mange dyktige mennesker, ikke minst gründerne bak prosjektet, Sissel Saue og Ole Hamre. Fargespill er bygd opp rundt filosofien «Blir du behandlet som en ressurs, blir du en ressurs». Jeg anbefaler hele Ålesund kommune å lese Fargespillboka og spesielt advokat Kristin Otterlei. Filosofien gjelder ikke bare for barn og ungdom, men også relasjonene mellom oss voksne.

Jeg blir ikke behandlet som en ressurs av Ålesund kommune med de konsekvensene det innebærer, like fullt står jeg sterkere i troen på at urett har skjedd og rett vil skje.