Og hva mener hun med enkeltindividers særinteresser i byggesaken i Øwregata 10A? Er det alle beboerne i husa som omkranser hagen hun sikter til? De som mister utsikt, sollys, grøntareal og fuglesang? Som får vinduer gjemt? De som har levd med hagen i lange tider? Og hva med helheten i det verneverdige bymiljøet i Ålesund? Er ødeleggelsen av grøntarealer nødvendig for å lykkes i byutvikling?

I denne saka er det utbygger, med Plot Arkitekter, som har særinteresser! Snakk om å drive propaganda for eget oppdrag!

Øwregata 10A er heller ingen tomt, slik arkitekten feilaktig beskriver den. Dette er en verneverdig byvillahage. Uansett, det er en grunn til at ingen så langt har bebygd denne hagen med over hundre år gamle villaer rundt seg. Det handler om å ta hensyn, framfor profitt!

Før eiendommen ble solgt til nåværende eier, ble hagen stelt, plenen klippet osv. av beboerne i Øwregata 10. Den kommunale Helleborgparken i bakkant, som tidligere var en del av nevnte byvillahage, kan uansett ved enkle grep gjøres om til et utmerket friområde for Aspøyas innbyggere. Integreres den med Øwregata 10A, vil det gamle ærverdige terrasserte hageanlegget, som er blitt kalt Bersethagen, kunne få sin renessanse.

Vi trenger absolutt ikke en koloss på 17 leiligheter, som vil skyggelegge store deler av Helleborgparken det meste av dagen, for å kunne ruste opp det originale hageanlegget og beholde kvalitetene i dette boligområdet.

Jorun HolmNabo i Øwregata, Ålesund

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.