Som potensiell tilflytter til Glomset er det vanskelig å ikke engasjere seg i debatten om tungtransport, fart og ferdsel på denne strekninga.

For la oss innrømme at det er ikke bare tungtransporten som er problemet. Det er også personbiler som har en kjørestil som egner seg mer som en audition til Norges neste store rallycrossfører.

Altså befinner vi oss midt i smørøyet blant de siste og mest uoversiktlige svingene før «sentrum» av Glomset. Med andre ord, rett utenfor «tettbygd strøk», noe som tilsier maksimal fart 80.

Om det ikke er mulig å kjøre 60 så burde det vel ikke være maksimal fart 80? Da burde det vel strengt tatt være en lavere maksimal tillat hastighet, eller? Løsningen? Den kommer her;

«Der er flinke til å bruke refleksvest der inne, det har jeg sett, jeg kjører der nemlig ganske ofte. Bruk vest også om dagen så synes dere godt og oppdages mye tidligere enn om dere ikke bruker det.»

Noe svar på om det var mulig å søke om redusert hastighet på strekningen fikk jeg derimot aldri. Jeg var en potensiell tilflytter til Glomset.

For meg er dette bare fortellinger, for det er ikke lenger mulighet til å gå langs vegen for å besøke noen som helst.

Det er ei heller mulig å bare se seg for før en krysser vegen. En må også høre, kanskje kommer det motordur i det fjerne? Men enn om det er en elbil som kommer?

Da hører jo en ingenting.

Å sende ungene mine langs vegen for å ta bussen til og fra skolen med livet som innsats er uaktuelt. Langs en veg hvor biler kutter svingene for å kunne holde farten, tungtransport som har tatt mer enn speilet på bare min bil kombinert med liten sikt og høy fartsgrense?

Nei, takk!

Redusert hastighet, mindre tungtransport, busslommer og gangveg?

Ja, takk!

Veronica Engkrog Aspehaug Skodje