Ja, det skal bli ei sann fryd dersom Nye vegar AS får ansvaret for utbygging av E39 frå Ålesund til Molde. Det vil verte ei sann fryd, når vi alle slepp å lese side opp og side ned, der til dømes Møreaksen AS står fram med den einaste sanninga over alt og alle.

Det vil verte ei sann fryd, å få oppleve at vegprosjekt vert reelt billigare. Ikkje slik som i dag med Statens vegvesen, der det som oftast vert betydeleg dyrare enn framlagde overoptimistiske kostnadsanslag.

Det skal bli ei sann fryd, å kunne få vurdert alle moglege byggemetodar, teknologiar, og der gåande, syklande og miljøet også vert teke omsyn til.

Det skal bli ei sann fryd, å kunne få gjennomført utgreiingar av både flytebruer, og andre traserer slik som til dømes Romsdalsaksen.

Det skal bli ei sann fryd, å oppleve at strekninga Ålesund-Molde, vert bygd ut til det beste for næringslivet, transportnæringa og for folk flest.

Det skal verkeleg bli ei sann fryd, å kunne nytte Nye vegar AS også her i fylket, noko Møre og Romsdal Frp har kjempa for lenge, og som vi reknar med kjem på plass så raskt som råd.

Frank Sve Fylkesordførarkandidat, fylkesleiar og gruppeleiar i Møre og Romsdal Frp

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Frank Sve (Frp) gler seg over at Nye veier AS kan få ansvaret for å bygge ut E39 Molde-Ålesund. Foto: Staale Wattø