Heldige Sp som alle vil ha på laget, en posisjon de lever godt med. For at både Sp og de andre rødgrønne partiene skal vinne fram med sin politikk, bør de samarbeide.

Ved lokalvalg er partisamarbeid pragmatisk og basert på lokale krav og forhold.

Men likevel gjenkjennbart i de store spørsmålene, som hvordan de kommunale velferdstjenestene skal drives, hva slags arbeidsgivere politikerne vil være for dem som jobber i kommunen og miljø og klima, for å nevne noen.

Da Fagforbundet oppfordret Sp til å søke samarbeid med de rødgrønne partiene i kommunene og fylkene, fikk SV og Ap den samme. Det var langt fra noen trussel, som Riise skriver, men en påminnelse om at flertallet av forbundets medlemmer har forventninger og ønsker til sine kommunepolitikere.

Siden 2009 har Fagforbundet gjennomført medlemsundersøkelser annethvert år.

Når det gjelder arbeidslivet prioriterer medlemmene hele og faste stillinger, trygge og livsvarige pensjoner og rett til etter- og videreutdanning.

Partipreferanse finner vi ut ved å spørre hvilket parti de ville stemt på dersom det var stortingsvalg kommende mandag. Uten unntak har Arbeiderpartiet toppet lista.

Medlemmene våre gjennomskuer høyresidas påstander om at de rødgrønne partiene er mer opptatt av ideologi enn politikk.

Når høyresida privatiserer, så handler det sjølsagt om ideologi. Når Høyre og Frp gir skattekutt til de rikeste, handler det om ideologi.

Når de rødgrønne partiene nå leder på meningsmålingene er det fordi innbyggerne ser de politiske konsekvensene av Erna og Sivs ideologi: Økt ulikhet, brutalisert arbeidsliv, distriktsfiendtlige sentraliseringsreformer, økte egenandeler og kutt i velferdstilbud til de svakeste for å kompensere for skattekuttene til de rikeste.

Det er nettopp denne utviklinga som får høyresida til å ville skremme innbyggerne med å bruke ord som trusler, sosialistene, ideologi og radikalisering.

Fagforbundet vil fortsette å oppfordre de rødgrønne partiene om å samarbeide fordi de har felles ideologi og politikk på de viktigste sakene for folk; Velferd, arbeidsliv, oppvekst og skole.

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.