«Eiendomsskatt er usosialt»

Eiendomsskatten er den mest usosiale og urettferdige skatten vi har.

– Det er ikke flinke politikere som har fått Ålesund ut av ROBEK. Regninga er betalt av innbyggerne, skriver Frp-politikeren.  

Leserinnlegg

Den tar ikke hensyn til hvilke inntekter folk har. De fleste hus og leiligheter folk bor i, er kjøpt etter nøysom sparing og lån ofte over lang tid, og forteller ingenting om betalingsevne og gjeld. Når kommunen retakserer og øker verdien på din bolig, og dermed øker eiendomsskatten, kan det som ytterste konsekvens føre til at noen må gå fra sine boliger.

Det er heller ikke automatikk i at eiendomsskatten løser alle økonomiske problemer en kommune måtte ha. Se til Trondheim, Arbeiderpartiet sitt utstillingsvindu. Eiendomsskatten øker der hvert år uten at det har bedring i økonomien som effekt. Os kommune, styrt av Frp, er et eksempel på det motsatte. Der næringslivet og befolkningsutviklingen er i vekst, samtidig som de klarer å levere topp kvalitet i eldreomsorgen. Dette uten en eneste krone i eiendomsskatt.

Eiendomsskatten forteller om dårlig økonomisk styring, der regningen blir sendt til innbyggerne. Det er ikke flinke politikere som har fått Ålesund ut av ROBEK. Regninga er betalt av innbyggerne.

Fremskrittspartiet i Ålesund er klokkeklare: La oss avvikle denne usosiale og urettferdige skatten en gang for alle.