Blåmandag:

«Elevene er tjent med å være på skolen»

Innleggsforfatter Håkon Lykkebø Strand (Frp).  Foto: Nils Harald Ånstad

Leserinnlegg

I Sunnmørsposten 7. mai ble det skrevet om elevene som ikke møtte på skolen på «blåmandag». La det ikke være noen tvil: Fremskrittspartiet vil la elevene ha fri mandagen etter konfirmasjon, dersom de ønsker det.

Samtidig er det ikke greit at elever ikke møter opp på skolen til bestemt tid. Jeg forutsetter at elevene og foreldrene ønsker at de er på skolen. Da må vi jobbe for at dette aldri skjer igjen. Det er ingen tjent med.

For ikke lenge siden ble skoleruta endret slik at det er skolene selv som bestemmer hvilke dager som skal brukes til å avspasere på. Å få til en «blåmandag» der elevene kan dra til byen eller gjøre andre ting, enten det er å bruke penger, være med hverandre eller bare kose seg, er det en fin tradisjon vi har holdt spesielt lenge på i Ålesund. Dette klarer de å gjennomføre på både Skarbøvik og Ellingsøy ungdomsskole til tross for denne endringen. Da burde det heller ikke være noe problem å få til på de andre skolene.

Jeg tok opp saka i kultur og oppvekstutvalget. De fleste enige i at dette er noe administrasjonen må ta grep om. Dialogen har vært for dårlig. Det som er viktig for Frp er at dette er noe elevene og foreldrene selv ønsker. Da er det viktig at man tidlig har en god dialog mellom elever, foreldre og skoleledelse på at man ønsker å ha en «frimandag».

Håkon Lykkebø Strand
2.-kandidat Ålesund Frp

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.