Vindkraft koster mer enn det smaker. Når politikerne vil gjennomføre såkalte grønne, ulønnsomme prosjekter, sendes regningen alltid til skattebetalerne.

Stortingspolitikerne har bestemt at norske forbrukerne og skattebetalere skal subsidiere utbygging av vindkraftverk via ordningen med grønne sertifikater, som er skattebetalte subsidier for såkalte grønne prosjekter. Prislen for norske husholdninger vil ligge på minimum 20 milliarder, trolig langt mer, i perioden 2012–2035.

Det er mange myter i vindkraftdebatten og mange sterke aktører. Norge har åpnet opp for internasjonale investeringer i vindkraft. For et år siden skrev Norge under en avtale med Acer (Agency for the Cooperation of Energy Regulators). Den skal sørge for en effektiv kraftinfrastruktur, som skal tilrettelegge for fri flyt av strøm mellom landegrensene. Avtalen ble gjort så raskt, at det norske folk ikke rakk å reagere før avtalen var signert.

Noen hevder at strømprisene vil bli billigere av dette samarbeidet. Når strømprisen i andre europeiske land er langt høgere enn i Norge, så vil imidlertid den norske strømprisen med all sannsynlighet øke kraftig.

Hvor alvorlige inngrep må vi ofre av norsk urørt natur for å bygge vindkraftverk som koster mer å lage og vedlikeholde, enn man får i inntekter? Hvilke erfaringer har andre land som har drevet vindpark?

Hvorfor legges noe av eksisterende vindparker i andre land ned? Hvorfor er det så stort trykk på at vi skal bygge en massiv vindmøllepark, når motstanden mot vindkraft øker i Europa? 12 europeiske land installerte ikke en eneste vindmølle i fjor. Norske politikere og byråkrater vil altså at skattebetalerne skal betale for ulønnsom vindkraft, som ødelegger urørt norsk natur, og dreper utallige fugler!

Hvis du ikke vil at politikerne og byråkratene i Ålesund skal ødelegge norsk urørt natur på Haramsøya, samt drepe utallige fugler, og at du samtidig skal betale for dette over skatteseddelen, må du stemme på Liberalistene! Liberalistene er det eneste politiske partiet som i praktisk politikk vil redusere politikernes makt og gi enkeltindividet mer frihet.