Trondheim 2019: Første helga i mai gikk Bakkefestivalen av stabelen i Trondheim, en festival som oppsto fordi to studenter i et kollektiv en dag tok et raskt blikk ut vinduet og spurte seg selv «Hvorfor er det ikke en gatefestival i denne bakken?».

Med et stort arrangement på dagtid, dro workshops og stands, konserter og matboder minst et par tusen mennesker ut i regnværet for å ta del i det som nå er en tradisjon.

På kveldstid var det konserter, matboder og ulike arrangement, alt selvfølgelig lokalt. Frivillige, koordinatorer, arrangører og fagpersoner av alle slag jobbet døgnet rundt for å få dette til. Det ble et fantastisk arrangement.

Selvskryt er som kjent velskryt, og nå tenker vel de fleste som leser dette; «Joda, kult det, Torje. Hvorfor er dette relevant for Ålesund?» Jo, der er svaret veldig enkelt. En stor del av gatefestivalen ble holdt i en byhage, som deler omtrent samme bakgrunnshistorie som den i Øwregata, som nå skal ofres for å bygge enda en blokk.

Parken i Bakkegata blir på dag-til-dag-basis brukt av de som bor i området, nettopp fordi Trondheim kommune har lagt til rette for det, riktignok etter at innbyggerne protesterte på forslaget om å selge tomta og bygge boliger der. Høres dette kjent ut?

Ville dette ikke vært en kjemperessurs på det som per nå er en av nord europas tettest befolkede øyer, Aspøya?

Det finnes flere måter å tenke byutvikling på.

Torje AambøLærar og spesialpedagog

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.