Leserinnlegg om bompenger:

«Nok er nok»

Veivalget er nå, vis hvordan fremtidens veiutbygging skal være!

BOMPENGER: Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB Scanpix

Leserinnlegg

Nok er nok, folk flest i dette landet sier nå nei til mer bompenger. Det pågår et bompengeopprør som vi ikke har sett maken til. Vi betaler alle skatt for å kunne ha et fungerende velferdssamfunn, inkludert bedre infrastruktur til kommende generasjoner.

Det er ikke logisk at man skal betale bompenger samme hvor man skal kjøre i landet eller i fylket. Det å lage til store bypakker som inkluderer alt annet en vei, er ufornuftig. Dette vil blant annet gå kraftig utover økonomien for en barnefamilie eller enslige, for å få utført dagligdagse gjøremål.

Folk må få reise på jobb uten å passere flere bommer. Folk må få levere barn på barnehagen og fritidsaktiviteter, uten å tenke over om man har råd til å passere bommer mange ganger. Folk må få ferdes i eget land og fylke, uten å tenke på om man har råd til å besøke familien på andre siden av landet.

Bompenge-motstandere er Norges femte største parti på ny måling

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) er vokst til å bli Norges femte største parti med en oppslutning på 6 prosent blant landets velgere.


Bompenger kan skape større klasseskiller i forhold til om du har råd til å ferdes i eget land. På Vestlandet har vi svingete veier på grunn av alle fjorder og fjell. Mange steder har vi ferjer som erstatter veier. I andre land som ikke er like rike som Norge, har man gratis riksveiferjer. Slik burde det også være i Norge. I Sverige har de i prinsipp bare to bommer; én inn til Stockholm og én til Gøteborg. Hvorfor klarer svenske å bygge veier uten bompenger, når vi ikke klarer det? Av og til kan det føles som om vi er på en egen frekvens i dette landet. Vi sparer til kommende generasjoner, investerer i utenlandske bedrifter og låner ut penger til andre land slik at de kan bygge veier uten bompenger.

Demonstrerte mot bompenger i Ålesund:

– Jeg er 44 år og har betalt skatt i tretti av dem. Det synes jeg må være bra nok.

– Jeg er 44 år og har betalt skatt i tretti av dem. Det synes jeg må være bra nok.


Fremskrittspartiet er det eneste partiet på Stortinget som er imot bompenger og veiprising. Andre partier vil aldri snu i denne saken, ikke før velgerne straffer dem ved å ikke stemme på disse partiene. Å stemme på partier som er for bompenger og veiprising, er helt ødeleggende for fremtiden. Mange politikere er i utakt med folket i denne saken. Trolig ville folkeavstemning om bruk av bompenger og veiprising, blitt nedstemt av folk flest. De har fått nok av å miste friheten, og de forstår ikke hvorfor politikerne ikke kan betale ned bompengegjelden og investere i infrastruktur i landet vårt. Norge har råd til at staten finansierer utbygging av veier og kollektivløsninger.

Stem rett i år! Vis hvordan du ønsker at fremtiden skal utvikles!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!