Sommeren er ei flott årstid . Lyst døgnet rundt med et yrende liv rundt oss, og mye å glede seg over og oppleve.

Jeg gleder meg over å ha funnet ei bok som fenger meg. Boka «Alt lyset vi ikke ser» av Anthony Doerr fanger interessen fra første stund, og er en roman fra krigens Tyskland og Frankrike. Boka følger livsløpet til to barn, franske Marie Laure som er blind , og tyske, foreldreløse Werner som er et teknisk vidunderbarn. Handlingen foregår i Frankrike , hovedsakelig i byen Saint Malo, der Marie-Laure skjuler seg. God sommerlektyre.

Ellers går dagene greitt. Gressklipperen må fram slik at området rundt ser OK ut. Men noen områder med blomster får stå igjen, til glede for oss og for biene som vi ikke må glemme. Blåklokkene pynter fint opp langs veien, og bør ikke bli offer for gressklipperen.

Blomstene skal ha vann, og for dem som har fugler og dyr i nærheten , må fuglebrettet stadig fylles på, og katten vil også gjerne ha sitt. .Jo, det er nok å stelle med.

I går opplevde jeg nok ei glede. Pinnsvinet dukket opp igjen og ruslet rundt huset. Viss det er riktig som det sies at det spiser snegler og tar mus, så er det nok pinnsvinet som er grunnen til at jeg ikke har sett en eneste brunsnegl i år. Pinnsvinet er som vi vet et nattdyr , og jeg har oppdaget flere i det siste. Hyggelige besøk. Jeg setter ut mat og vann til dem , og de forsyner seg hver natt.

Og så er det stormåsen da. Han lander vanligvis på verandaen. Ser seg rundt og nærmer seg stuevinduet. Den har tydeligvis lært seg hvordan den skal få oppmerksomhet. Stiller seg foran stuevinduet og banker på med nebbet mot vinduet. Den er flott stormåsen, og skinnende ren. Og når maten kommer viser den at den greier det meste. Den har et utrolig svelg som klarer de største bitene.

Skjor og kråke er også nærgående og vil gjerne være i nærheten så de kan stjele maten som er ment for småfuglene. Det er fint å leve så nær innpå dyr og fugler. Interessant å legge merke til hvordan de oppfører seg rundt fuglebrettet, der det nok er flere arter jeg ikke kjenner godt nok. Men fugleboka er god å ha og kan være til god hjelp. Ellers skulle jeg nok hatt en tur i Hessafjorden for å bade, men den er nok for kald for en gammel skrott. Men en tur på sjøen kan det nok bli en kveld når fisken biter.

Nå er sola kommet også , og da stemmer det med kalenderen at det er sommer.

----------------------

Les flere innlegg på smp.no!

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!