Det er blitt en lang historie nå som gjelder Forargelsens hus på Hessa.

I et ellers trivelig sted å bo står rønna fremdeles og skjemmer i et godt bomiljø. Og det til tross for utallige henvendelser til kommunen som etter vår mening er den eneste som kan gripe inn og ordne opp i denne saken. For det er vel kommunen som må gjøre noe når eierne svikter?

Det er utrolig at huset kan stå slik i tiår etter tiår . Selv om naboloven må være brutt for lenge siden , og frister og påbud er blitt neglisjert. Det gir ikke mye tillit når slikt kan skje.

Det som er vanskelig i denne saken er også manglende orientering til beboerne i nærheten . Ingen får vite hvor saken står , og hva som hindrer riving og opprydding i området. Er det slik en ønsker det også i den store kommunen? Er Hessa en utkant som ikke blir hørt om miliøkriminalitet som dette må karakteriseres som? Er ikke saken stor nok til å få den ordnet? Eller er det ikke viktig nok for byens ledelse å ordne opp i forhold som har med trivsel å gjøre?

Vi har to slike hus som står og skjemmer miljøet. Bedehuset på Hessa står også til forfall. Her bør eieren omgående få beskjed om at noe må gjøres.

Med håp om at noen handlingsdyktige kan ordne opp. Det er vel nok nå når historien om skammens hus i alle fall har vart i 30 – 40 år.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!