Leserinnlegg:

«Pleie – og omsorgstjenestene i Nye Ålesund»

Privatiseres? Hvordan oppfatter de ca 3000 dyktige ansatte i pleie- og omsorgstjeneste i de fem kommunene Ålesund Høyre sitt valgløfte om å privatisere arbeidsplassene deres? spør Svein-Rune Johannessen (Ap).  Foto: Illustrasjonsfoto NTB scanpix

Leserinnlegg

I Sunnmørsposten onsdag 7/8 lovpriser Ålesund Høyre at private firmaer skal få innpass i helse- og omsorgstjenestene hvis de kommer til makten.

Skal tro hvorfor de unnlater å nevne min henvisning til Orange helse, som var aktør i kommunen i 2014-2015? Jeg oppfordrer leserne til å google firmaet og selv gjøre seg opp en mening om denne leverandøren. Valgfrihet skal ifølge Høyre gi bedre eldreomsorg og god kvalitet i pleie- og omsorgstjenesten i Ålesund.

Er ikke arbeidet som de ansatte ved sjukeheimer og heimetjenester i dagens fem kommuner bra? Er ikke våre innbyggere fornøyd med hjelpen de får fra kommunalt ansatte? Blir det mer penger til pleie og omsorg ved å privatisere? Blir det lettere å rekruttere og utdanne framtidens helsearbeidere, når deler av omsorgen privatiseres?


Brukerundersøkelser viser at de som i dag får pleie og omsorgstjenester fra våre kommunalt ansatte er svært fornøyd med hjelpen de mottar. Hvorfor skal vi da privatisere? Det blir definitivt ikke mer penger av å privatisere. Derimot så blir det mindre ressurser til disse viktige tjenestene.

Det krever mer byråkrati og mer kontroll når kommunen skal følge opp private leverandører. Dette erfarte vi når Orange helse leverte tjenester i Ålesund. Å utdanne og rekruttere framtidens sjukepleiere og helsefagarbeidere er en stor utfordring. Det er svært viktig at kommunen har mange praksisplasser for disse studentene.

Private leverandører har ingen plikt på seg om å ta inn og veilede studenter i praksis. Ved å åpne opp for private firmaer kan vi derfor risikere at dette går ut over rekrutteringen av framtidens sjukepleiere i Ålesund. I det store og hele så finnes det ingen gode argumenter for å privatisere helse og omsorgstjenestene i den nye kommunen.

Og helt til slutt – Hvordan oppfatter de ca 3000 dyktige ansatte i pleie- og omsorgstjeneste i de fem kommunene Ålesund Høyre sitt valgløfte om å privatisere arbeidsplassene deres?

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!