Ålesundlista annonserer med at om du er opptatt av sjukehuset, så er den lista et klokt valg. Vi vil på det sterkeste advare innbyggerne i de fem kommunene som skal bli nye Ålesund, og som er opptatt av sjukehuset vårt, om velge Ålesundlista. En lokal «bygdeliste» har ingen innflytelse på framtidsutfordringene til sjukehuset vårt.

Medisinsk utvikling går fort. Fagfolk påpeker at det er behov for dette tilbudet på kreftavdelingen i Ålesund innen 3 til 5 år, for å opprettholde nasjonalt krav til kvalitet på kreftbehandlingen. At styret velger å ta bort både PET-skanning og PCI som behandlingsform ved Ålesund sjukehus er arrogant overfor tusenvis av hjerte- og kreftpasienter på Sunnmøre og i Ålesund. Det fører også til at Ålesund årlig går glipp av mange titalls millioner kroner i statlig refusjon, som St Olavs i Trondheim får som inntekter fra pasienter som tilhører vårt sjukehus. Internasjonale resultater fra slik desentralisert PCI behandling er meget gode fordi tidlig behandling er best.

Vi må også slå ring om en god barneavdeling. Her er nyfødtintensiv-avdelingen dessverre blitt nedbygd og trues av ytterligere reduksjon i 2020. Dette har ikke faglig grunnlag, men er for å styrke St. Olav. Dette kan også få konsekvenser for Kvinneklinikken i Ålesund.

Vi må også sikre akuttmedisin med nok og allsidig kompetanse i både traumebehandling og kirurgi /ortopedi. Sparetiltak for å skaffe økonomi til nytt sjukehus på Hjelset presser drifta. Det er fare for at tilbud vil bli flytta til St. Olav eller også fordelt til det nye sjukehuset for nordfylket.

Ordfører Eva Vinje Aurdal vil sammen med den nye bystyregruppa kjempe for Ålesund sjukehus og mobilisere inn mot Stortinget for at finanseringa av Helse Møre og Romsdal blir styrka. I tillegg er det viktig at midler for investering og utvikling av Ålesund sjukehus kan opprettholdes og at nye tilbud for hjerte og kreftpasienter blir etablert. Er du opptatt av Ålesund sjukehus så legger du vår liste i urna på valgdagen, og sørger for fire nye år med Eva som ordfører i Ålesund.

Svein-Rune JohannessenGruppeleder Ålesund Ap

Ove ØklandÅlesund Ap

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!