Definisjon: Når noen skaffer seg, besitter, overfører, benytter eller fremstår som rette innehaver av identifikasjonsbevis eller personopplysninger til en person for å begå økonomisk svindel, bedrageri eller annen kriminalitet.

Men hva kalles det når våre lovgivere med et pennestrøk fratok oss identiteten som vestlendinger da Rogaland og Sogn og Fjordane i Stortinget fikk godkjent Vestland som navn på sitt nye fylke? Gjort med et pennestrøk det som ladejarlene ikke oppnådde med sverd og øks for tusen år siden.

Sunnmøringen er nå i stor grad definert som innbygger i Midt Norge. Skatteetaten, Helse,Vegvesen med flere har navnet Midt Norge i seg. Disse grepa blir gjort mens vi registrerer dette uten å mukke. Nå skal også NRKs distriktskontor slås sammen etter at nye regioner blir etablert. Jeg har registrert at NRK Møre og Romsdal har hatt samsendinger med NRK Trøndelag. Så, det er vel den veien det går, vi blir en del av Region Midt Norge.

Romsdalinger og nordmøringer får svare for seg,men på Sunnmøre ønsker vi ikke dette. Valgkampen er i gang. Vi må konfrontere våre lokal-, fylkes- og stortingspolitikere i dette spørsmålet. Vi kjenner uttrykket hvor var du da Brå brakk staven? Vi kan nå spørre våre folkevalgte: Hva gjorde du da vi ble fjernet fra begrepet som vestlending? Og hva har du tenkt å gjøre for å gjenopprette vår rettmessige plass som vestlendinger?

Erling Opdahl jrStraumgjerde

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!