Lesarinnlegg:

«Sikre dei uføre og pensjonistane sine rettigheiter»

Uføre og pensjonister: Hovedfokuset til Pensjonistpartiet er å sikre dei uføre og pensjonistane sine rettigheiter. Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB scanpix

Leserinnlegg

Pensjonistpartiet, kan det være eit alternativ til fylkestingsvalget 9. september?

Eg har sagt ja til å stå på lista til Pensjonistpartiet ved valget i år. Hovedfokuset til partiet er å sikre dei uføre og pensjonistene sine rettigheter.

Pensjonistene må få tilbake forhandlingsretten og underreguleringa er ein urett – som det må rettstast opp i. Dette er det Stortinget som avgjer. Så målet til PP er å komme inn på Stortinget om to år. På veien dit må vi framsnakke partiet og få fleire representanta inn i kommunestyre og fylkesting ved dette valget – der partiet stiller lister.

Det finnes ca. 950.000 pensjonister og uføre her i landet. Det er viktig at dei blir tatt på alvor. Pensjonene må storkast slik at pensjonista og trygda ikkje mister kjøpekrafta – men får samme lønnsutvikling som yrkesaktive.

Helse og omsorg er Pensjonistpartiet sterkt opptatt av. Norsk helsepolitikk skal være slik at medisinsk behandling og nødvendige hjelpemidler ved syn, hørsel og tannhelsetjenester blir inkludert i trygdesystemet på samme måte som andre helsetilbud. Tennene er ein del av kroppen vår og då er det naturlig at vi bare betaler egenandel som når vi går til lege.

Møre og Romsdal er et flott fylke – der vi som parti ønsker å være med på å sikre at alle innbyggera skal ha dei samme rettigheter, plikter og fordeler uavhengig av hvor i fylket dei bor. Gode skoler, god eldreomsorg, lokalt politi og lokale sykehus nær brukerne er saker Pensjonistpartiet er opptatt av.

Ellers meiner partiet at følgende områder er sentrale i en god utvikling av fylket vårt: Vidaregående skole, samferdsel, næring og miljø.

Målet for partiet er å bli representert i fylkestinget og til det treng vi hjelp fra deg som er velger. Om du ikke har bestemt deg for parti enda – så kan vi være eit godt valg.

Eva Kolås
Nummer tre på Pensjonistpartiet si liste i Møre og Romsdal.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!